5 beneficii ale asistentei medicale la domiciliu
Fie ca esti tu cel care are nevoie de acest serviciu sau vrei sa-l asiguri unei persoane dragi tie, trebuie sa stii ca asistenta medicala poate fi o varianta extrem de buna, care vine cu multe beneficii.
Si chiar daca in general in Romania persoanele varstnice sunt mai sceptice cand vine vorba de acest lucru, asistentii medicali sunt persoane foarte bine pregatite pentru aceasta activitate. Asadar, se va dovedi, in final, ca vor face o treaba mult mai buna decat oricare membru al familiei.
In acest articol iti vom prezenta 5 beneficii ale asistentei medicale la domiciliu, lucru care, speram, te va ajuta sa optezi mult mai usor pentru acest serviciu la nevoie.
1. Profesionistii in domeniu vor fi disponibili oricand
In cazul persoanelor varstnice, care au nevoie de supraveghere continua, un asistent social poate fi de mare ajutor. Asta pentru ca are pregatirea necesara si stie la ce sa acorde cea mai multa atentie atunci cand vine vorba de ingrijirea unei persoane care nu mai e capabila sa o faca de una singura.
In plus, membrii familiei persoane respective cu siguranta au un program ce nu le permite sa se deplaseze in caz de o urgenta sau o necesitate. Tocmai de aceea, faptul ca apeleaza la un asistent le va oferi o oarecare liniste, stiind ca persoana in cauza este in siguranta.
2. Ofera consiliere nutritionala supravegheata
Daca persoana bolnava sau intr-o stare de sanatate precara trebuie sa urmeze un regim alimentar strict, asistentul medical va putea avea grija si la acest aspect. Ei se pot ocupa de la aprovizionarea cu cele necesare pana la prepararea si servirea meselor in mod corect.
3. Asigura interactiunea sociala
Una din cele mai mari probleme cu care se confrunta persoanele fie varstnice, fie care nu pot parasi locuinta, este lipsa interactiunii cu alte persoane. Iar pe termen lung, acest lucru le poate afecta si sanatatea psihica, ducand la depresii sau pur si simplu un sentiment de singuratate.
Dar, din nou, familia apropiata, cel mai probabil, nu isi permite sa le fie aproape zi de zi, oricat de mult si-ar dori.
Asistentul social va deveni, astfel, persoana cu care acestea vor putea comunica si impartasi gandurile, lucru care le va usura situatia in care se afla deoarece stiu ca este mereu cineva acolo disponibil si dispus sa asculte.
4. Au grija sa administreze corect tratamentul medicamentos Cand vine vorba de tratament, indiferent de natura lui, acesta trebuie urmat intocmai ca sa isi faca efectul si sa ajute pacientul. Asadar, orice “deraiere” de la administrarea corecta ii va afecta ritmul de insanatosire sau stabilitatea starii de sanatate.
Persoanele specializate in asistenta medicala vor avea grija ca cel sau cea de care au grija sa-si urmeze tratamentul exact cum a fost prescris si, in cazuri extreme, ei vor fi cei care le vor administra fizic pacientului.
5. Ajuta la treburile din gospodarie
Cand o persoana in varsta se confrunta cu probleme de sanatate, ducerea la bun sfarsit a activitatilor gospodaresti – cum ar fi gatitul sau curatenia – pot parea extrem de dificile. Asadar, un alt mare plus al apelarii la asistenta medicala la domiciliu este asigurarea unui mediu de viata sanatos, in mod constant.
Programul incarcat pe care trebuie sa-l urmam zi de zi va face greu sa ne putem dedica ingrijirii unei persoane apropiate noua. Si chiar daca am putea sa le fim alaturi si sa-i ajutam, de multe ori nu suntem pregatiti sa facem acest lucru in mod corect.
Tocmai de aceea, apelarea la asistenta medicala la domiciliu poate fi o varianta mult mai potrivita. In primul rand, vom putea sta linistiti stiind ca acea persoana este mereu sub supraveghere. Apoi, nu va trebui sa ne ingrijoram cu privire la calitatea serviciilor prestate, deoarece majoritatea asistentilor medicali sunt pregatiti si certificati sa faca acest lucru.
Sursa foto: unsplash.com