Beneficiile mai putin cunoscute ale boabelor soia
Boabele de soia au o multime de beneficii pentru sanatatea ta. Pot ajuta la stimularea metabolismului, ajuta la cresterea masei musculare, promoveaza sanatatea inimii, protejeaza impotriva cancerului, reduce simptomele menopauzei, ajuta la prevenirea defectelor din nastere, imbunatatesc circulatia, scad riscul diabetului si cresc tonusul corpului in general. Iata cateva dintre beneficiile mai putin cunoscute ale boabelor soia:
Produse din soia
Soia poate fi usor procesata si este folosita in majoritatea tarilor de pe glob, in industria alimentara. Tara in care se mananca cea mai multa soia este Japonia, iar japonezii ii apreciaza beneficiile.
Boabele de soia pot fi procesate in: lapte, ulei, tofu si proteina de soia. Cele doua cele mai cultivate tipuri de boabe sunt cele galbene si negre. Atunci cand nu sunt procesate, boabele de soia pot fi mancate prajite si sarate, sau fierte.
Beneficiile boabelor de soia
Bogate in nutrienti
Multele beneficii ale boabelor de soia vin din faptul ca acestea sunt bogate in vitamine, nutrienti, compusi organici, fibre si proteine. In ceea ce priveste vitaminele, soia este bogata in vitamina K, riboflavina, vitamina B6, tiamina si vitamina C.
In ceea ce priveste mineralele, soia contine fier, zinc, fosfor, cupru, potasiu, magneziu, zinc, seleniu si calciu.
Piele
Boabele de soia ajuta la hidratarea pielii. Mancata regulat, previne si trateaza pielea uscata si iritata. Daca ai pielea uleioasa, soia ajuta la normalizarea tenului, reducand din uleiurile porilor.
Soia reduce ridurile si alte semne ale imbatranirii tenului ca: cearcane, pete, decolorari etc. Acest beneficiu este dat de faptul ca boabele de soia contin estrogen, iar estrogenul are rolul de a mentine pielea tanara.
Soia contine si Vitamina E. Aceasta ajuta la rejuvenarea celulelor si la formarea altora noi.
Sfat: Masca faciala: striveste boabe de soia in putina apa, formeaza o pasta si aplica pe fata. Foloseste masca de 3 ori pe saptamana pentru a obtine cele mai bune rezultate.
Unghii
Daca ai unghii care se rup usor, atunci te vei bucura sa aflii ca soia ajuta la intarirea unghiilor. Pentru a se face simtite proprietatile sale, foloseste soia ca parte a dietei tale pentru aproximativ 6 luni.
Pe langa faptul ca ajuta la intarire, soia ajuta la eliminarea unor bacterii ale unghiilor care produc infectii. Daca doresti sa iti tratezi fungusul in mod naturist, atunci inmoaie unghia in sos de soia pana la tratarea completa.
Stralucirea parului
Reda stralucirea parului cu o masca naturista realizata in intregime din boabe de soia. Aplica suc/zeama din boabe de soia pe par, timp de 3 luni.
Boli cardiovasculare
Datorita continutului bogat de omega-3, boabele de soia protejeaza inima de boli cardiovasculare.
Previne pierderea auzului
Datorita faptului ca soia contine zinc si fier, ajuta la largirea vaselor capilare si stimuleaza circulatia sangelui catre ureche. Acest lucru poate preveni pierderea auzului in cazul persoanelor in varsta.
Cura de slabire
Laptele de soia are un continut scazut de zahar comparativ cu laptele de vaca sau capra. Spre deosebire de laptele animal, cel de soia contine doar 80 de calorii. Acest continut caloric scazut ajuta la prevenirea ingrasarii. Se recomanda in timpul curelor de slabit (si nu numai).
Cancerul de prostata
Soia este o sursa de fitoestrogen. Acest hormon unic din plante previne formarea de testosteron in randul barbatilor.
Simptome postmenopauza
In timpul menopauzei, nivelul de estrogen scade drastic. Acesta scadere brusca poate provoca mai multe probleme/complicatii de sanatate in randul femeilor aflate la postmenopauza. Printre riscuri se numara: diabetul, obezitatea, insomniile, depresia, boli de inima etc. Consuma soia in mod regulat pentru a preveni din simptomele postmenopauzei.