RETETA – Pandispan cu fructe, de post
Un pandispan cu fructe, de post, poate fi cea mai buna idee. In special ca se apropie acea perioada a anului in care ne vom abtine de la diverse bucate. Asadar, daca si tu faceai parte dintre cei care aveau senzatia ca un pandispan cu fructe trebuie musai sa contina oua si lapte…te inselai!
Astazi iti vom prezenta o maniera facila de a pregati minunata prajitura, chiar si atunci cand ne vom afla in postul Craciunului. De asemenea, nu uita ca exista o gramada de retete de post delicioase. Iar retetele vegane sunt de post! Asa ca vei gasi destule alternative in ziua de astazi. Nu mai este cazul sa mancam toata ziua fasole, zacusca si cartofi prajiti, asa cum erau nevoiti stramosii nostri.
Dar inainte de toate, sa invatam sa preparam o prajitura delicioasa, care poate fi savurata tot timpul anului, in mod evident. In special ca aceasta varianta este mai saraca in calorii ca cea traditionala.
Pandispan de post – ce fructe sa alegi?
Iti propunem sa incerci varianta cu fructe de padure, pe care am descoperit-o recent. In special acum ca este necesar sa ne bucuram de mai multe vitamine, fructele de padure sunt de departe cea mai buna alegere. Abunda in antioxidanti, vitamina C, resveratrol si minerale.
Pentru aceasta reteta ai nevoie de fructe ( poti incerca si cu visine congelate), faina ( de prefetat integrala sau fara gluten, dar doar daca tii la silueta), zahar brun si 2 portocale organice.
INGREDIENTE:
– 600 g fructe de padure sau doar zmeura sau afine ( la alegere, si cele inghetate sunt excelente)
– 1/2 ceasca cu ulei presat la rece sau margarina
– o cana de apa minerala
– o cana de zahar brun
– un praf de copt
– 2 cani si 1/2 de faina integrala (sau de care vrei tu)
– 2 plicuri cu zahar vanilat
– un praf de sare
– coaja razuita de portocala ( de aceea am ales varianta fara pesticide, organica)
Pandispanul de post – mod de preparare?
Primul pas va fi acela de a amesteca apa minerala cu zaharul, pana cand cel din urma se dizolva complet. Dupa aceea, vom pune zaharul vanilat, coaja de lamaie, sarea si ulei/ margarina. Stim ca uleiul sau margarina nu sunt tocmai indicate intr-o dieta sanatoasa, tocmai de aceea ti-am sugerat varianta presata la rece. Desigur ca poti face o exceptie din cand in cand, asa ca margarina poate fi folosita, cand nu ai sau nu vrei sa pui ulei.
Urmeaza sa cerni bine faina, adauga si un praf de copt. Dupa aceea vom turna aceasta faina peste apa cu zahar obtinuta mai devreme si vom amesteca bine, pana cand se omogenizeaza.
Vom avea nevoie de o tava standard de prajituri, pe care o vom tapeta cu hartie de copt. Punem compozitia de mai sus in tava si adaugam fructele, amestecam un pic pentru ca acestea sa patrunda in amestec. Este necesar ca prajitura sa stea la cuptor in jur de 40 de minute, la flacara medie.
Puteti verifica daca placinta este facuta utilizand o scobitoare, asa cum faceau si bunicile noastre. Daca patrunde usor, inseamna ca este coapta.
Serveste acest pandispan delicios alaturi de o cafea sau un ceai, la micul dejun sau la gustare.