Nucile caju – ce efecte adverse au?
Despre nucile caju am mai discutat, dar dorim sa-ti aducem in vedere noi descoperiri. Dupa cum stii, oamenii de stiinta studiaza varii domenii neincetat. Iar nutritia pare sa fie unul dintre subiectele favorite.
Nici nu este de mirare, avand in vedere ca alimentatia joaca un rol cheie in ceea ce priveste o viata sanatoasa. Nucile caju sunt super eficiente si nutritive, dar exista si anumite aspecte carora trebuie sa le conferim atentia cuvenita.
Atunci cand consumam nuci, seminte sau alune este indicat sa respectam cateva „reguli”. De exemplu, nu vom manca in exces si le vom alege mereu pe cele simple, fara adaosuri, asa cum vei remarca imediat.
Nucile caju – ce trebuie sa stii
Ca sunt o gustare excelenta, contin seleniu, astfel ca cei care se simt depresivi sau nefericiti ar trebui sa le consume mai des. Doua maini pline cu caju sunt echivalentul unei pastile antidepresive, arata cercetarile in domeniu.
Asa ca din cand in cand alege sa mananci nuci caju rumenite in tigaie sau ca atare. Nu vei regreta, au un gust grozav si te vor face sa te simti mai bine. Desigur, asa cum au observat si specialistii americani din cadrul Cleveland Clinic, este necesar sa consumam caju in mod sanatos.
Ce inseamna acest lucru? Exact ce am discutat mai sus, va trebui sa mancam caju nesarat si neprajit in ulei. Aceasta CONDITIE este extrem de importanta. Altfel sanatatea inimii poate fi afectata. In special daca mananci cantitati mari de nuci prajite, condimentate si sarate!
Asa ca nu manca mai mult de 50 grame de caju per zi si alege-l pentru gustarile dintre mese. In comert se poate gasi mai usor caju sarat si rumenit, dar ar fi bine sa mananci mai rar aceasta variata. Evita alimentele care pot conduce la tensiune arteriala marita sau alte afectiuni similare.
Nucile caju – consuma varianta sanatoasa!
Studiul american a aratat ca cel mai bine ar fi sa cumperi caju nesarat, se poate gasi cu usurinta in magazinele de tip plafar sau naturiste.
De asemenea, caju poate sa fie folosit in varii retete culinare absolut delicioase. De exemplu, poti pregati sos pentru paste cu caju sau chiar lapte de caju. Ti-am trezit interesul? Atunci ar fi momentul ideal sa descoperi mai multe:
Nucile caju – motive pentru a le introduce in alimentatia zilnica
Mentin o inima sanatoasa. Ceea ce nu poate fi decat o veste buna, in ziua de azi cand bolile cardiovasculare sunt prima cauza a mortalitatii, in lumea moderna. Mentin o sanatate optima, scad colesterolul, previn infarctul si ateroscleroza. Studiile in domeniu au aratat ca previn bolile de inima, cancer si chiar diabet. Sunt, de asemenea, recomandate atunci cand vine vorba despre prevenirea obezitatii.
Minerale necesare. Fara doar si poate ca nucile caju confera organismului o stare de sanatate. Dupa cum ai vazut mai sus, sunt bogate in minerale esentiale.
Cuprul, manganul si magneziul sunt foarte importante, iar fierul, zincul, seleniul si potasiul au functii vitale pentru corp…mai multe despre caju >>>