Clatite din dovlecei – reteta savuroasa de sezon
Poate ca nu ai mai auzit pana acum de clatite din…dovlecei. Ei bine, ai citit corect, acest preparat exista si este unul foarte gustos. Chiar daca ti se pare o asociere nepotrivita de alimente, vei vedea imediat ca lucrurile nu stau asa.
Aceste clatite din dovlecei pot fi servite cu fructe sau iaurt, ramane ca tu sa alegi varianta care ti se pare cea mai potrivita. De fapt, pot constitui o gustare perfecta, dar si un desert minunat.
Nu ai nevoie de cine stie ce ingrediente sofisticate, asa ca nu iti face griji. S-ar putea sa ai deja o buna parte dintre ele chiar la tine in camara.
Sa descoperim reteta impreuna.
Clatite din dovlecei – cum se prepara?
In primul rand, vei avea nevoie de:
– 2 dovlecei medii
– o cana de faina (poti folosi integrala daca tii la silueta)
– 2 oua medii
– 2 mere
– 150 grame zahar brun
– 2 linguri de ulei
– un praf de sare si scortisoara
– o lingura apa minerala
Mod de preparare
In primul rand, vei spala si vei curata cojile dovleceilor si ale merelor, indeparteaza semintele. Da-le pe razatoarea mica si lasa-le impreuna la scurs, pana se duce din acel lichid in exces.
Dupa aceea, adauga ingredientele de mai sus, mai putin uleiul si scortisoara. Amesteca bine pana obtii o pasta omogena, iar in acel moment aluatul este pregatit.
Dupa aceea, urmeaza sa prajesti clatitele cate 2-3 minute pe fiecare parte, exact in acelasi mod in care se procedeaza si pentru reteta traditionala.
Clatite din dovlecei – le poti servi alaturi de fructe sau iaurt grecesc
De asemenea, le poti servi alaturi de capsune feliate sau orice alt fruct. Poti pune si putina miere si scortisoara, vei obtine un desert de senzatie.
Daca vrei sa mananci ceva mai putin dulce, sa spunem ca ai pregatit astfel de clatite din dovlecei la cina, ai si alta varianta la indemana. Nu iti ramane altceva de facut decat sa servesti aceste clatite rumenite alaturi de un iaurt grecesc. Vor merge de minune impreuna.
De asemenea, poti sa nu folosesti mere, ci doar dovlecei, atunci cand prepari aluatul. In acel caz vei pune si putina sare, marar si vei rumeni clatitele de dovlecei. Pe acelea le poti servi si cu branza sau chefir.
Vinete si dovlecei umpluti – o reteta simpla, la indemana oricui!
Cand incep sa fie moi, ia-le de pe foc si pune amestecul in cele 4 jumatati de vinete si dovlecei. Toarna si sucul de rosii deasupra.
Deschide cuptorul la 180 de grade, tapeteaza cu hartie de copt tava pe care vei aseza vinetele si dovleceii umpluti. Da totul la cuptor pret de 25 de minute sau chiar mai putin. Dupa 10 minute verifica totul pentru a te asigura ca este in regula.
Serveste ca atare, cu smantana sau parmezan…vezi reteta completa aici >>>