Risotto cu ciuperci si parmezan – reteta de vara
Un rissoto cu ciuperci si parmezan poate merge de minune in aceste zile caniculare de vara. Asadar, daca vrei sa servesti o mancare delicioasa, dar nu foarte bogata in calorii, acest orez poate fi cea mai buna alegere.
In special ca un rissoto cu ciuperci si parmezan este savuros, usor de preparat si este pe placul celor mici. Merge de minune la pranz, dar si la o cina romantica. Cu toate acestea, poate fi si acel preparat pe care poti sa-l mananci in pauza de masa, la serviciu.
Cu greu poti gasi un preparat culinar atat de gustos si versatil. Asa ca haide sa vedem impreuna cum se prepara aceasta minunatie.
Rissoto cu ciuperci si parmezan – reteta simpla, la indemana oricui
Ai nevoie de:
– o lingura de unt
– 4 catei de usturoi pisati
– o ceapa taiata marunt
– o cutie de ciurerci feliate
– o cana de orez
– o cana si jumatate de supa de legume
– 2 linguri de vin alb
– 3 linguri de mazare verde fiarta
– 200 grame parmezan ras
– sare
– piper
– busuioc
Nu iti face griji, reteta este mai mult decat simpla. Nu iti va lua mai mult de 35-40 de minute, cu tot cu taiatul ingredientelor. Pentru a varia, poti adauga si alte legume, cum ar fi cateva felii de morcovi, ardei sau alte tipuri de legume congelate. Alegerea iti apartine, dar sa stii ca un rissoto original nu contine foarte multe ingrediente.
Supa de legume se poate obtine prin simpla fierbere a unui cartof, un morcov si o ceapa. Ulterior, daca iti mai ramane, o poti servi la masa de pranz.
Cum se prepara un rissoto cu ciuperci si parmezan absolut delicios?
Intr-o tigaie antiaderenta, vei adauga untul, usturoiul, ceapa, ciupercile, condimentele (dupa gust) si vei sota totul intre 3-5 minute. Adauga si orezul si amesteca bine, pana se combina cu toate ingredientele si orezul se rumeneste un pic (pt cateva minute).
Adauga supa de legume si vinul si amesteca din nou. Lasa totul sa fiarba pana supa este absorbita de orez si intreaga compozitie. Evident, vei gusta cateva boabe de orez, din cand in cand, pentru a vedea daca s-a fiert.
Nu ar trebui sa dureze mai mult de 25 de minute.
La final adauga mazarea si parmezanul si serveste alaturi de un vin alb demisec, o minune de reteta!
Dieta cu orez brun – ce sa mananci?
La micul dejun poti servi rondele de orez brun (despre care ti-am zis ca poti gasi in comert) unse cu salata de vinete, humus sau branza feta. Adauga o salata de cruditati si vei avea parte de un mic dejun copios.
Evident ca poti servi rondelele de orez alaturi de putin peste afumat sau sunca de pui, daca vrei un mic dejun cu carne. Pret de o saptamana vei manca in acest mod.
Asa ca vei remarca rezultatele, mai mult ca sigur.
La pranz, poti servi orez brun cu legume fierte sau la gratar. Mai adauga o felie de curcan sau una de somon si ai un pranz ideal. De asemenea, poti servi si o salata de cruditati alaturi de acest meniu…dieta completa cu orez brun >>>