Ciupercile Champignon – de ce sa le cultivi?
Despre ciupercile champignon am mai discutat, iar astazi avem mai multe detalii interesante despre acestea. Nu doar ca sunt sanatoase, hranitoare si usor de gatit, dar pot fi si o sursa de venit!
Da, ai citit bine, ciupercile champignon pot fi cultivate chiar de tine. Daca iti doresti sa lansezi un proiect in agricultura, din care sa te imbogatesti, s-ar putea ca acesta sa fie semnul pe care-l asteptai.
In prezent, cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult datorita cererii in crestere.
In plus, ciupercile intra in componenta multor preparate culinare cum ar fi: pizza, mezeluri, branzeturi, salate, produse de patiserie. Pe langa aceasta, posibilitatile de export sunt multiple, indeosebi pentru produsele derivate din ciupercile proaspete, mai multe detalii despre ideea noastra de afacere >>>
Ciupercile Champignon – ce beneficii va poate aduce aceasta afacere?
Intr-un singur ciclu de cultura, de pe un metru patrat, se pot scoate 15-20 kg de ciuperci! Cum intr-un an se realizeaza usor 4-5 cicluri de cultura, rezulta o cantitate de 80-100 kg/mp/an. Pretul de vanzare a unui kilogram este de 7-8 lei, ceea ce inseamna ca un spatiu de cultura de 100 mp (obtinut prin supraetajare) aduce incasari de peste 70.000 de lei/an. Daca insa spatiul este mai mare, incasarile se vor dubla sau chiar tripla.
Pentru demararea afacerii in conditii modeste sunt necesare:
un spatiu amenajat ( care poate fi si o pivnita, un grajd dezafectat, un pod, o incapere pe care nu o mai folositi sau un spatiu din subsol);
sursa de alimentare cu apa, o sursa de lumina, un mijloc de incalzire pentru perioada rece, un sistem de ventilare a aerului;
saci din plastic pentru compost sau lazi din PVC, rafturi
materii prime de baza pentru realizarea compostului necesar culturii ciupercilor (paie de grau, secara, orez, ciucalai de porumb, rumegus, deseuri de hartie, gunoi de grajd (cal si porc) sau gunoi de pasare la care se adauga in functie de reteta folosita alte materii auxiliare cum ar fi creta furajera, var sau ipsos, diverse ingrasaminte.
Atat gunoiul de grajd cat si deseurile celulozice si lemnoase se pot obtine aproape gratis de la fermele de animale, de la fabricile de mobila sau centrele de colectare hartie.
Ghidul cuprinde planul de afaceri, planificarea de marketing (piata tinta, strategia de marketing, analiza riscurilor), planificarea productiei, evaluarea proiectului de investitii, previziuni financiare si indicatori de prognoza ai profitului, sfaturi pertinente si furnizori de materii prime, detalii AICI >>>
Ciupercile Champignon – motivele pentru care este oportun sa incepi o afacere
Beneficiezi de un cadru legislativ favorabil micilor intreprinzatori
Ai ACUM oportunitatea finantarii prin fonduri europene sau obtinerea de subventii pentru culturile in solarii
Concurenta redusa. Cererea de ciuperci este de 26 de ori mai mare decat oferta!
Materialele necesare productiei de ciuperci sunt foarte ieftine si usor de procurat (paie, balegar)
Reduci investitia intiala cu peste 40% daca folosesti planul de afaceri pe care ti-l oferim
Avand ghidul Cultivarea ciupercilor Champignon nu trebuie decat sa urmezi pasii descrisi pentru a demara propria afacere la cheie cu ciuperci cu maxim succes sau pentru a o dezvolta pe cea pe care o ai deja, COMANDA ACUM LA OFERTA >>>