Petele cauzate de acnee si cosuri. Elimina-le in mod natural!
Petele cauzate de acnee si cosuri pot deveni o reala problema, in special cand persista. Dupa cum stii, exista 2 situatii. Aceea in care astfel de pete sau cicatrici dispar de la sine si nu mai sunt vizibile. A doua situatie este cea in care petele maronii sau rosii persista. Chiar si dupa o perioada indelungata!
Ce este de facut in aceasta situatie? Ce poti face in legatura cu petele cauzate de acnee sau cosuri? Ei bine, despre toate acestea vom discuta astazi, cand iti vom propune cateva metode naturale de indepartare a acestora. Avand in vedere ca functioneaza de minune, cu siguranta le vei mai folosi. De asemenea, nu va fi mai nevoie sa dai banii pe tot felul de lotiuni de curatare, care, de multe ori nu te ajuta cu nimic.
Desigur ca exista si produse cosmetice eficiente, dar ce ar fi sa incerci prima oara variantele naturiste?
Petele cauzate de acnee si cosuri. Cum sa procedezi?
Mierea de Manuka este de departe unul dintre cele mai bune remedii, chiar si atunci cand vorbim despre cicatrici. Daca ai tenul gras, iti recomandam sa amesteci o lingura de miere cu un galbenus de ou. Lasa masca sa actioneze pret de 15 minute.
Daca vrei sa deschizi zona pielii din cauza petelor pigmentare, atunci foloseste suc de lamaie. Aplica sucul proaspat stors pe zonele afectate. Fa acest lucru seara si lasa din nou sa actioneze pentru un sfert de ora. La final clateste cu apa din abundenta si aplica crema de seara.
Ulei esential de trandafir. Ideal pentru tenul matur, care din cand in cand experimenteaza si probleme cu acneea. Sustine crearea de tesuturi noi ale pielii, asa ca te va ajuta sa atenuezi eventualele cicatrici sau pete maronii. Iti recomandam sa il achizitionezi de la producatorii certificati ecologic, daca ai posibilitatea. In acest fel vei sti ca ai cumparat un produs calitativ si autentic.
Petele cauzate de acnee. Clasicul aloe vera, mereu aliatul tau!
Cu siguranta ai auzit despre beneficiile acestei plante, in special atunci cand vorbim despre ingrijirea tenului. Asa ca aplica extern si diminuneaza petele cu ajutorul acestui gel de aloe vera. Are rolul de a hidrata tenul fara sa-l ingrase, pentru ca se absoarbe rapid. Este indicat inclusiv pentru tenul gras, asa ca nu te sfii sa testezi beneficiile acestei plante.
Apropo, incearca sa folosesti geluri naturale cu aloe vera, pentru a avea parte de efectele sale unice. Era folosita in Egiptul antic pentru a trata problemele de piele, asa nu este nici pe departe o descoperire noua.
Sucul de aloe vera pentru uz intern
Sucul de aloe vera este obtinut prin strivirea si maruntirea frunzelor plantei. Acest procedeu este urmat de diferite tehnici de purificare si strecurare a lichidului astfel obtinut.
Gustul sucului este unul oarecum dulceag, cu o aroma caracteristica. Se amesteca cu usurinta in smoothies si alte sucuri, fiind un supliment nutritiv excelent.
Petele cauzate de acnee – turmeric si iaurt grecesc?!
Stim, suna mai degraba a reteta culinara, dar functioneaza de minune. Turmericul ajuta la diminuarea cicatricilor si este folosit de mii de ani pentru tratarea bolilor de piele. Amesteca o lingurita de turmeric cu o lingura de iaurt grecesc. Aplica amestecul pe ten si lasa-l sa actioneze pret de 15 minute. Clateste cu apa din abundenta.
Uleiul de eucalipt are proprietati antiseptice excelente, asa ca trebuie sa-l incerci. Te va ajuta sa elimini aspectul neplacut al petelor, fara sa usuce pielea. Este necesar sa amesteci 7-8 picaturi de ulei de eucalipt cu cel de macese (10 picaturi), depoziteaza-l intr-un recipient din sticla. Foloseste amestecul in special seara, aplica pe zonele afectate si lasa sa actioneze peste noapte. Rezultatele nu vor intarzia sa apara!
Ingrijirea tenului. Intoarce-te la produsele de baza
Este bine sa incerci lucruri noi, dar nu este indicat sa ai 15 noi produse dintr-o data. Incearca sa testezi cate unul nou, din cand in cand, dar fara sa exagerezi.
Ramai la pasii de baza: curatare, tonifiere si hidratare. Poti sa mai faci si cate 2 exfolieri pe saptamana, poti include si un ser antiaging si cate o masca de curatare. Dar nu exagera cu nimic, este cel mai bun lucru.
NU exagera cu exfolierea. Nu de alta, dar tenul va deveni stresat si s-ar putea sa nu arate asa de bine cum ai crede. Apropo, specialistii recomanda intre 1-3 exfolieri …mai multe despre ingrijirea tenului >>>