Sanatatea digestiva. Ai grija de tine in mod natural
Sanatatea digestiva este un aspect esential al starii de bine, asa ca ar trebui sa-i acordam o importanta mai mare. Nu de putine ori suferim din cauza arsurilor stomacale, a constipatiei sau a greturilor si nu intelegem de ce.
Ei bine, este important de retinut ca o persoana care experimenteaza deseori aceste simptome are o sanatate digestiva subreda. Din fericire, exista maniere holistice prin care poti remedia aceste lucruri.
Exact, vorbim despre metodele naturiste care functioneaza de minune atunci cand vrem sa avem grija cu adevarat de noi. Haide sa vedem despre ce este vorba.
Sanatatea digestiva – cum o poti intretine, in mod natural?
Unul dintre cele mai importante aspecte este, in mod evident, nutritia. Nu ai cum sa ai grija de tine daca nu mananci adecvat, asa ca pune mai mare accent pe nutritia zilnica.
Dietele nesanatoase, care abunda in aditivi, carbohidrati si grasimi saturate pot cauza probleme digestive serioase. Nu degeaba in ziua de astazi o mare parte a populatiei moderne sufera de ulcer sau gastrita. Nu uita sa mananci in special la micul dejun. Iar daca esti fumatoare si bei cafea, nu incepe ziua cu stomacul gol. In timp iti vei regreta decizia…
Mananca mai multe fructe, legume, nuci, seminte si proteine vegetale. Vei remarca cum sanatatea digestiva se va imbunatati treptat.
Consuma portii mai mici. Am mai abordat acest subiect si il aducem din nou in atentia ta. Portiile mai putin generoase sunt mult mai eficiente si incurajeaza o digestie sanatoasa. De asemenea, mananca mai incet, fara sa iei inghitituri prea mari. Mesteca mancarea de multe ori si bucura-te de gustul sau. In acest fel te vei satura cu mai putina mancare si nu te vei mai forta sa mananci mai mult decat este cazul.
Specialistii japonezi spun ca ar trebui sa mancam pana suntem satui in proportie de 85-90%, nu mai mult. Nu uita sa consumi mai multe fibre si nutrienti.
Sanatatea digestiva. Hidratare si iarasi hidratare
Atunci cand nu consumam suficiente lichide riscam sa ne confruntam cu constipatia. Evident ca ar trebui sa consumi mai multa apa si ceaiuri pentru a evita aceasta afectiune des intalnita.
Nu uita ca este necesar sa bei apa chiar si atunci cand nu ti-e sete, asa ca ar fi bine sa ai mereu o sticla cu tine, oriunde ai merge. Mananca mai des cereale, fructe si iaurt grecesc, iar sanatatea digestiva si tranzitul intestinal vor fi mai echilibrate ca oricand.
Nu uita sa mananci mai des telina, rosii, capsune si pepene, toata abunda in apa si vor facilita procesele digestive.
Fa miscare. Cei care fac miscare in mod regulat au sanse mult mai scazute de a avea probleme cu stomacul. Tot in Japonia se practica „plimbarea” intre restaurante.
Cu alte cuvinte, supa si aperitivele se mananca intr-un loc, dupa care se face o plimbare pana la restaurantul unde se va manca felul doi. Nu suna rau, nu-i asa? In acest mod vei avea ocazia sa ti se faca din nou foame si nu vei manca mai mult decat este cazul.
Stresul este alt factor care intervine in cadrul digestiei, asa ca este bine sa-l tii sub control. Putina lume constientizeaza cat de nociv este, in realitate, acest dezechilibru. Situatiile stresante iti pot cauza probleme serioase de sanatate, iar studiile in acest sens sunt tot mai numeroase.
Stresul excesiv: NU ignora aceste semne clare
Stresul excesiv a devenit ceva normal in societatea in care traim, iar multi considera ca sa fii nemultumit in permanenta nu este o problema chiar asa de mare. Sa fie oare asa? Ce se petrece cand ne expunem timp indelungat stresului?
Traim intr-o era a anxietatii, iar toata lumea pare sa fie stresata in permanenta! De fapt, stresul nu este un lucru asa de rau, daca este in cantitati foarte mici…mai multe despre stresul excesiv aici >>>