Apneea in somn poate fi redusa cu ajutorul activitatii fizice
Despre apneea in somn am mai discutat. Dar astazi dorim sa iti aducem in vedere concluziile unui studiu interesant. Se pare ca activitatea fizica te poate ajuta sa reduci semnificativ aceasta conditie.
Asa ca este momentul sa afli cum poti trata afectiunea in mod natural. Va reamintim ca apneea in somn se refera la acel sindrom in care oamenii isi pierd respiratia pentru cateva secunde. Adica te poti trezi cu o senzatie de sufocare, in special in timpul noptii.
De asemenea, cei care sufera de apnee au si alte simptome neplacute cum ar fi: sforaitul, durerile de cap si schimbarile de dispozitie. Exista anumite modificari in modul de viata care pot duce la o stare de sanatate mai buna.
Tocmai de aceea astazi vom discuta in amanunt despre cele mai recente descoperiri!
Apneea in somn. Ce poti face pentru a reduce aceste episoade?
In primul rand, este demn de mentionat faptul ca multi oameni sufera de aceasta afectiune. Dar exista si vesti bune. Cercetatorii canadieni au remarcat ca o crestere a activitatilor fizice poate duce la scaderea apneei in somn, iar studiul lor vorbeste de la sine.
Ce au remarcat specialistii?
Pentru a se lamuri daca exista o legatura intre apnee si activitatea fizica, specialistii au analizat peste 155.000 de persoane, cu o varsta medie de 45 de ani. Specialistii din Ontario au analizat amanuntit legatura dintre lifestyle, modul de a dormi, problemele medicale, etc.
Aproximativ 7% dintre participanti sufereau de apnee in somn, iar acestia aveau un mod de viata mai sedentar ca restul. Cei care sufereau de apnee au fost sfatuiti sa faca mai multa miscare. Multi au crescut activitatea fizica cu doar 10%, dar a fost suficient! Se pare ca si o crestere atat de redusa tot a avut efecte pozitive. Chiar si cateva exercitii de relaxare sau o plimbare pot duce la reducerea apneei in somn.
Apneea in somn – in continua crestere!
Probabil ca modul de viata sedentar, mancarea saraca in nutrienti si lipsa activitatilor fizice nu fac altceva decat sa incurajeze acest sindrom. In SUA s-a constatat o crestere a cazurilor de apnee in somn chiar la copii si adolescenti.
Asa ca sportul si activitatile fizice pot preveni aceasta boala si multe altele, tocmai de aceea nu trebuie neglijat. Incurajeaza-i pe cei mici sa se apropie de activitatile fizice. Puteti face cateva exercitii fizice chiar si impreuna, nu este obligatoriu sa mergeti la sala.
Culca-te la ora 22, mananca putin seara si nu neglija cele 8 ore de somn. In acest mod iti vei imbunatati modul de viata din toate punctele de vedere.
Tratarea apneei in somn: scapa de kilogramele in plus
Obezitatea constituie unul dintre principalii factori de risc pentru declansarea apneei in somn. Prin urmare, daca esti un pacient obez diagnosticat cu apnee in somn, vei fi nevoit sa slabesti. Ca sa slabesti si, implicit, sa te simti mai bine, poti sa faci urmatoarele lucruri:
– apeleaza la serviciile unui nutritionist;
– intocmeste-ti un program de mancare, care ar fi bine sa includa trei mese principale si doua gustari;
– nu manca mai tarziu de ora 20:00;
– acorda atentie caloriilor pe care le consumi;
– apuca-te de sport…mai multe despre apneea in somn poti citi si aici >>>