Omleta sanatoasa – de ce sa NU pui acest ingredient
Dupa cum stii, omleta este sanatoasa si satioasa, asa ca de multe ori este micul dejun perfect. Desigur ca poate reprezenta chiar si un pranz sau un brunch perfect. Asa ca nu de putine ori apelam la aceasta reteta. In special cand suntem grabiti, dar totusi am manca ceva gustos.
Pentru ca orice s-ar zice o omleta sanatoasa, cu multa branza si legume are un gust divin. Ne face mare placere sa o consumam chiar si zilnic, nestiind cat de indicat este.
Un lucru este cert, ar trebui sa ai habar cum se prepara ouale astfel incat sa nu suferi din pricina problemelor digestive. S-ar putea sa nu-ti placa ceea ce urmeaza sa afli. Pentru ca este una dintre cele mai savuroase combinatii.
Omleta sanatoasa – iata ce nu ar trebui sa adaugi
Este vorba despre unul dintre ingredientele favorite: branza. Da, aceasta ar trebui sa fie exclusa din omleta ta favorita. Nu de alta, dar nutritionistii declara ca aceasta maniera de a gati ouale este nociva.
Branza, in combinatie cu ouale si painea nu este deloc indicata, cauzand probleme digestive in cele din urma. De aceea nu este indicat sa mananci paine cu branza, carne cu cartofi, banane cu lapte, paste cu carne, etc. Carbohidratii nu ar trebui combinati cu proteinele.
Stim, este o veste care ar putea produce multa dezamagire in randul gurmanzilor, dar este mai bine sa iei aminte. In acest mod, vei manca mai rar aceste feluri de mancare. Cel mai bine ar fi sa combini ouale cu legumele.
Daca mai adaugi si o felie de paine integrala vei avea parte de o masa sanatoasa si gustoasa. Sparanghelul este o leguma care merge perfect cu un ou ochi, un castravete crud sau o salata verde.
Cat se fierb ouale – cum vei pregati gustarea ta preferata!
Se pare ca ouale cele mai sanatoase sunt cele mai putin preparate termic. Adica cele fierte, fiind mai aproape de starea lor naturala, sunt recomandate cu precadere de specialisti.
Fiecare ou contine in jur de 6 grame de proteine. Asa ca sunt o maniera excelenta de a-ti asigura un pranz sanatos sau un mic dejun copios…afla mai multe despre pregatirea oualor fierte aici >>>
Omleta sanatoasa – de ce sa nu mananci prea multe oua?
Pentru ca, in timp, colesterolul tau ar putea fi afectat. In special daca mananci si galbenusul oului, bogat in grasimi. Asadar, daca ai probleme cu greutatea ar trebui sa consumi albusuri de ou, mai degraba. Sau cea mai buna idee de a-ti incepe ziua ar fi un bol cu cereale integrale si lapte vegetal.
Daca esti sanatoasa si echilibrata, poti manca in jur de 3-4 oua pe saptamana fara nicio problema. Iti reamintim ca ouale organice, de tara, sunt cele mai sanatoase. Cele din comert provin, de foarte multe ori, de la gaini crescute in conditii inumane si daunatoare. Asa ca aloca o suma mai mare de bani si cumpara mereu oua ecologice.
Din fericire, contin multe vitamine si minerale esentiale, asa ca este bine sa le consumam la micul dejun. Ouale au in compozitie vitamina A, D, E, B1, B3, B12, acid folic. Mai contin si magneziu, fosfor, fier, seleniu si zinc.
Asa ca haide sa vedem o reteta sanatoasa de omleta!
Ai nevoie de:
– 3 oua ecologice
– 5 bucati de sparanghel
– o lingurita de drojdie inactiva
– ulei presat la rece
– condimente
Mod de preparare
Se va incinge putin ulei intr-o tigaie si se vor pune ouale la prajit, dupa ce le-ai batut bine inainte. Adauga sare, piper si putina drojdie inactiva. In acest fel va avea gust de parmezan, asa ca vei ramane surprinsa placut. In paralel, in alta tigaie pune si sparanghelul, cu putin ulei si un strop de apa. Evident ca la final vei adauga condimentele preferate. Serveste alaturi de o salata verde sau de castraveti, va merge de minune.
Mai poti pune in omleta: ardei capia, ciuperci, mazare, porumb. De fapt, le poti adauga aproape orice fel de legume. Invata sa le gatesti in aceasta maniera, iar digestia ta va fi in siguranta.