Chipsuri din legume facuta in casa – cum se pregatesc?
Daca si tu vrei sa mananci mai des chipsuri din legume, nu este o idee deloc rea. De ce? Pentru ca acestea sunt mult mai sanatoase ca cele din comert. De asemenea, se pot face acasa, destul de usor. Da, ai citit bine, asa ca ar putea fi gustarea ideala pentru cei mici.
Nu au la fel de multe calorii ca cele obisnuite si cu siguranta sunt superioare celor de pe piata. Apropo, te incurajam sa faci cat mai des mancare si alte preparate, chiar la tine acasa.
Vei vedea ca aceste chipsuri din legume sunt usor de facut si te vor uimi cu gustul lor minunat. Esti gata sa le incerci?
Chipsuri din legume – gustoase si usor de preparat
Stim ca cele din cartofi par de neinlocuit, dar crede-ne pe cuvant, merita si aceasta varianta de chipsuri din legume. In special ca acestea NU vor fi pline de sare, chimicale sau monoglutamat de sodiu.
Aceste substante sunt extrem de periculoase, iar multi considera ca incurajeaza bolile cronice, cum ar fi cancerul. Aromele artificiale pot conferi un gust deosebit, dar nu sunt nici pe departe recomandate. Mai bine ne bucuram de arome mai simple, dar mai sanatoase.
Alimente care contin monoglutamat de sodiu – fereste-te sa le consumi!
Ei bine, monoglutamatul de sodiu este un compus chimic care ataca efectiv sistemul nervos si creierul, ca sa iti faci o idee. Este folosit in foarte multe preparate, in ziua de astazi, datorita capacitatii sale de amplificare a gustului. Mancarea care contine monoglutamat este mult mai gustoasa.
Asa ca foarte multe restaurante folosesc aceasta chimicala. Mancarea chinezeasca este cea mai cunoscuta printre acele alimente care contin monoglutamat de sodiu…citeste mai multe despre monoglutamat aici >>>
Chipsuri din legume – cum se prepara?
In primul rand, alege cateva tipuri de leguminoase. Cum ar fi morcovi, cartofi, sfecla, telina, dovlecei, etc. Ce consideri tu ca ti-ar placea mai mult. Este bine sa variezi legumele pentru a avea parte de o varietate de minerale si vitamine.
Desigur, le vei spala bine si le vei felia cat mai subtire, pentru ca acestea sa semene cat mai mult cu chipsurile de pe piata.
Pune-le intr-un castron si amesteca-le bine cu sare de mare. Lasa-le timp de 25 de minute, in acest fel apa din legume va iesi. Dupa aceea clateste-le bine intr-o sita si sterge-le cu un servet de hartie, pana inlaturi apa.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, vei pune legumele date prin condimente (usturoi, piper, ierburi aromatice, ulei de masline, curry, boia, etc). Vei incinge cuptorul la 180 de grade Celsius si le vei lasa pret de 30 de minute. Intoarce-le din cand in cand, pentru a se rumeni uniform.
Chipsuri din legume – prajite sau la cuptor?
Poti sa le si prajesti in baie de ulei, dar iti dai seama ca nu vor mai fi la fel de sanatoase. Nu uita ca la final sa le asezi intr-un servet de hartie, pentru a se scurge uleiul. Adauga sare la final si serveste-le dupa gust.
Apropo, poti pregati si sosuri din iaurt, daca iti face placere! Incearca sa pregatesti totul in casa, pentru a fi sigura ca este cat mai natural.
Poti sa pastrezi chipsurile in pungi, timp de cateva zile.