Retete cu dovlecei – ce sa mananci in post?

Aceste retete cu dovlecei s-ar putea sa te incante, in special daca vrei sa tii post…sau nu. Poate vrei doar sa mananci mai sanatos, asa ca ai nevoie de obiceiuri mai bune. Dar nu este mereu asa de simplu. In special cand nu stii cu ce sa incepi.

Oare cum se prepara cele mai sanatoase retete cu dovlecei? Este atat de simplu sa mananci sanatos? Ei bine, raspunsul este DA. Cu siguranta ai nevoie de putina disciplina, dar in rest, lucrurile vor merge de la sine.

Pana nu demult, romanii consumau doar dovlecei pane si cam atat. Nu prea se faceau paste cu dovlecei, supa crema sau dovlecei la gratar. Retetele erau limitate, dar nu si in zi de azi.

Lucrurile s-au schimbat, iar optiunile s-au inmultit, asa cum urmeaza sa vezi.

Retete cu dovlecei – ce ai zice de cei pane, dar de post?

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 3 catei de usturoi pisati
  • o ceasca de faina
  • 4 linguri de mustar
  • 3 linguri de apa
  • ulei
  • sare si piper dupa gust
  • marar tocat

Mod de preparare

Se feliaza dovleceii, fara a taia coaja. Vei amesteca intr-o farfurie faina cu mustarul, mai pui sare, piperul si apa, amesteci bine pana cand obtii o pasta destul de lichida. Vei trece fiecare felie de dovlecel si le vei pune la prajit in ulei, pana se rumenesc un pic. Nu uita sa le pui apoi pe o farfurie, unde vei pune sub si un servetel. In acest fel uleiul va fi absorbit.

Desigur ca se pot face si la cuptor, pe hartie de copt. Incinge bine cuptorul si pune dovleceii stropiti cu un pic de ulei. Dupa 10 minute sau cand s-au facut pe o parte, ii poti intoarce. Aceasta varianta este mai sanatoasa si dietetica. Ii poti servi cu smantana vegetala (in post), amestecata cu marar. O bunatate de mancare, fara doar si poate!

Retete cu dovlecei – paste minunate si gustoase

Ingrediente

  • 500 grame paste integrale
  • 4 rosii cherry
  • un dovlecel mare
  • o ceapa
  • o conserva de rosii decojite in sos propriu
  • 4 catei usturoi
  • condimente la alegere
  • ulei

Mod de preparare

Pune pastele la fiert, conform instructiunilor. Cand sunt gata, lasa-le la scurs. Curata legumele si caleste un pic ceapa, pune apoi si usturoiul. Adauga dovleceii feliati, si rosiile, dupa care pune si sosul de rosii. Lasa la foc mic si amesteca din cand in cand, pana sunt gata dovleceii.
Dureaza cam 15 minute. Inchide focul, ia sosul si amesteca-l cu pastele, vei obtine o mancare delicioasa, garantat!

Daca nu tii post, adauga si putin parmezan deasupra.

Supa crema de dovlecei

Ingrediente

  • un dovlecel mare
  • o ceapa
  • 2 cartofi medii
  • 2 catei usturoi
  • condimente la alegere
  • ulei

Mod de preparare

Se feliaza legumele si se curata, apoi se pune totul la fiert in 750 ml apa. Cand sunt fierte legumele, se lasa un pic la racit. Apoi se dau prin blender, cu apa ramasa de la fiert. Nu pune toata apa din prima, regleaza compozitia in functie de vascozitate. Apoi pune si cateii de usturoi si mai amesteca totul la blender inca o data. Pune condimentele la final si savureaza o supa minunata. Poti pune si mozarella sau putin lapte daca nu tii post, vei adora aceasta supa, fara doar si poate.

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *