Pauza dintre mese – la ce trebuie sa fii atenta
Pauza dintre mese este extrem de importanta, daca vrei sa-ti pastrezi silueta si sanatatea, asa ca astazi vei intelege mai multe despre acest aspect esential in orice regim alimentar. Adica, fie ca urmezi sa nu o dieta de slabire, ar fi important sa intelegi ca aceste „pauze” sunt vitale pentru acele dintre noi care vor sa slabeasca, dar nu numai.
Dupa cum stii deja, nutritionistii sunt de parere ca un om are nevoie de 3 mese pe zi si 2 gustari pentru a functiona corespunzator. Pentru a avea energie sunt mai mult decat suficiente aceste mese. Tocmai de aceea pauza dintre mese are un rol atat de important.
Si nu ne referim doar la ingrasarea care poate surveni daca rontaim cat este ziua de lunga. Nicidecum. Este vorba si despre faptul ca digestia este intens pusa la „treaba” daca nu ii conferim si perioade de repaus.
In cele ce urmeaza vei intelege mai bine unde gresesti si de ce te ingrasi desi mananci sanatos, aparent.
Pauza dintre mese – de ce este atat de importanta?
Ei bine, pentru ca nu ai nevoie de atata mancare, in primul rand! Tocmai de aceea este bine sa respecti pauza dintre mese si sa bei multe lichide pentru a contracara efectele senzatiei de foame.
De multe ori aceasta este falsa, adica in realitate nu ne este foame. Putem sa apelam la gustari sanatoase, compuse din fructe si seminte sau nuci, pentru a avea necesarul de energie. Ar trebui sa treaca in jur de 3 ore intre mese, momente in care nu ar trebui sa consumam nimic, doar lichidele despre care vorbeam.
De asemenea, mai exista si cazul celor care mananca sanatos in general, dar triseaza in pauzele despre care vorbeam. Adica nu le respecta si consuma junk food, chipsuri, sucuri sau alte rontaieli, fapt care duce la ingrasare si oboseala.
Bineinteles ca si sanatatea digestiva va fi afectata, iar organismul va produce si mai multa grasime, daca o persoana mananca tot mai des. Este demn de mentionat si ca nivelul de insulina din corp se mentine ridicat in permanenta, iar acest lucru dauneaza sistemului imunitar si ii scade puterea in lupta cu infectiile, informeaza slabsaugras.ro.
Desigur ca nu trebuie sa exagerezi si sa nu mananci nimic pana simti ca nu mai ai energie. Nu despre asta este vorba ci despre faptul ca ar fi bine sa fii ponderata atunci cand mananci.
Pauza dintre mese – de ce sa nu mananci inainte de culcare
Multa lume ignora total acest aspect si considera ca nu pot dormi cu „burta goala”, asa ca mananca la orice ora. Desigur ca este o decizie gresita, in special ca sistemul digestiv va trebui sa mai lucreze inca 4 ore, din punctul in care tu ai savurat acea cina tardiva.
Incearca sa-ti faci un obicei din a servi ultima masa inainte cu 4 ore de culcare, vei avea doar de castigat. Sistemul tau imunitar si digestiv se vor fortifica in timpul somnului. Apropo, vei observa si ca dormi mult mai bine cu stomacul gol. De cele mai multe ori foamea este o consecinta a deshidratarii, tocmai de aceea ai nevoie sa gusti ceva si intre mese. Bea un ceai sau o limonada dupa cina si foamea va disparea.
De asemenea, este important sa mananci suficient si corect, la masa. Adica nutritiv, mancarea ta ar trebui sa contina si nutrienti, minerale, proteine si vitamine. In acest fel cu siguranta nu iti va mai fi foame cand te ridici de la masa.
Daca mananci doar un fruct de dimineata si o ciorba la pranz…desigur ca nu vei putea respecta pauza dintre mese care ar trebui sa fie „sfanta”! Nu trebuie sa incepi sa fii obsedata de nutritie si sa te gandesti cat este ziua de lunga la asta, dar nici nu poti ignora acest subiect. Nu trebuie sa mananci la aceeasi ora mereu (desi ar fi indicat), poti sa mai faci cate o exceptie.
De asemenea, poti sa mananci uneori chiar si fast-food, atat timp cat nu exagerezi, dar iti sugeram sa fii sigura ca mancarea ta provine din surse sanatoase si sigure. De exemplu, burgeri si paste poti cumpara si de la marile restaurante, care de obicei le prepara pe loc. Sau poti sa gatesti chiar tu din cand in cand, cea mai buna decizie, vei sti ce ingrediente contine mancarea ta.
Pauza dintre mese si importanta gustarilor
Gustarile sunt necesare si ne pot scapa de obiceiurile alimentare nesanatoase. Tocmai de aceea iti recomandam sa nu omiti cele 2 gustari zilnice despre care vorbeam mai sus. Te vor tine la distanta de senzatia de foame acuta, iar tu te vei mentine in forma mai usor.
Gustari sub 100 de calorii – 10 idei minunate!
O cana obisnuita de struguri. Da, de obicei sunt de evitat in cadrul dietelor, dar daca mananca doar o ceasca de boabe de struguri nu va fi o problema. Contin fibre, vitamina K si magneziu, asa ca nu sunt de evitat. sunt bogati in apa si sunt ideali ca gustare. Contin si polifenoli care lupta impotriva bolilor cardiovasculare.
20 de boabe de fistic. Nici mai mult, nici mai putin! Contin grasimi naturale nesaturate, adica cele indicate…vezi aici lista gustarilor >>>