Germenii de seminte, de ce sa ii consumi
Poate ai auzit si tu in ultima vreme discutandu-se despre germenii de seminte, atat de sanatosi pentru organism, incat nu ar trebui sa ii eviti.
Poate ca inca nu esti familiarizata cu acesti termeni si nu stii exact ce sunt. Ei bine, germenii reprezinta esenta unei plante care nu a ajuns la maturitate, dar are deja o gramada de vitamine si minerale.
In caz ca nu stiai, germenii de seminte au mai multi nutrienti decat planta matura, asa ca este recomandat sa ii iei in calcul.
Fiind o hrana vie, au nenumarate proprietati asupra organismului. Despre ce germeni vorbim? Exemplele sunt multe: fasole, orz, naut, varza, ridichi, in, grau, broccoli, linte, mazare, schinduf, etc. Si lista poate continua.
Germenii de seminte – exemple concrete
1. Germenii de broccoli. Minunati pentru orice afectiune, asa ca ai face bine sa-i consumi cat mai des. Abunda in vitamine si nutrienti. De asemenea, au in compozitie enzime si minerale si pot preveni cu usurinta pietrele la rinichi. Au rolul de a regenera celulele cerebrale si ajuta la buna functionare a glandelor endocrine.
2. Germenii de grau. Extraordinari in cazul bolilor autoimune. Pot preveni inmultirea celulelor bolnave si curata ficatul intens. Pot intari sistemul nervos, avand un efect antiinflamator si antibacterian. Ajuta si in cazul problemelor digestive. Germenii de seminte pot fi foarte folositori pentru cei care au probleme cu tranzitul intestinal. Germenii de grau au in compozitie acid folic, si vitaminele B6 si B12. Pot echilibra si preveni colesterolul „rau”.
3. Germenii de schinduf. Daca vrei o regenerare intensa a sistemului nervos, acestia sunt alegerea perfecta. Pot sustine activitatea cerebrala si te vor ajuta sa iti reimprospatezi memoria. Contin foarte multa lecitina. Sunt indicati si in cazul persoanelor care se confrunta cu atacuri de panica, ii pot ajuta sa scada din intensitatea acestora.
Germenii de seminte – chiar la tine acasa
Este foarte usor sa ai proprii germeni, avand in vedere ca au nevoie doar de apa, lumina si un recipient adecvat. In cateva zile, germenii de seminte vor fi gata de savurat. Asa ca nu este necesar sa cumperi de fiecare data.
Tine minte ca acestia trebuie consumati in starea lor naturala, asa ca adauga-i in salate, mancaruri, smoothie-uri, etc. Poti pune o lingura de germeni in salata ta preferata si cu siguranta vei vedea efectele, in timp.