Kashaya, ceaiul care potoleste tusea
Kashaya, sau Kashayam este un ceai de ierburi care are proprietati benefice. Are in mod obisnuit un gust dulceag si placut. Acest ceai ajuta in mod deosebit la imbunatatirea digestiei, la stimularea metabolismului si la intarirea sistemului imunitar. Pe langa aceste proprietati principale, ceaiul kashaya ajuta si la ameliorarea, chiar potolirea tusei. Spre deosebire de alte remedii naturiste, acest ceai poate fi folosit si de catre persoanele care sufera de diabet.
Ce e Kashaya?
Kashaya era cea mai intalnita forma de ceai din trecut. Numele de kashaya era folosit de catre indieni, inainte de colonizarea britanica. Acest ceai este cu precadere consumat in India, dar poate fi cumparat si de la unele magazine naturiste locale si, mai important, el poate fi preparat acasa.
In traditia Indiana, se spune despre ecest gen de tratamente naturiste ca adduce efecte secundare benefice sanatatii, si nu daunatoare. Produsele farmaceutice sunt un produs des folosit de catre generatiile actuale, deoarece sunt l aindemana. Farmaciile sunt pretutindeni si medicamentele sunt o solutie mult prea simpla. Totusi, ele nu reusesc mereu sa ne vindece si aduc cu sine o serie de incoveniente.
Tusea si raceala sunt 2 dintre cele mai greu de combatut de medicina clasica. Totusi, indienii au gasit un remediu care merita osteneala.
Acest remediu este potrivit si persoanelor care sufera de diabet (nu adauga indulcitor).
Ce ingrediente sunt necesare pentru a face un ceai Kashaya
Pentru a prepara acest ceai, ai nevoie de mai multe ingrediente. Spre deosebire de alte ceaiuri, este necesara mai mult decat frunza ce ramane a fi infuzata sau fiarta.
Ingrediente:
1 ceasca de seminte de coriandru: acestea sunt bogate in vitamina C si ajuta la imbunatatirea digestiei, la improspatarea respiratiei urat mirositoare si ajuta inima. Te tine protejata de raceli si gripe prin intarirea sistemului imunitar.
1 lingura de boabe de piper negru: are proprietati antioxidante si ajuta la detoxifierea organismului. Daca suferi de extremitati reci, piperul negru te poate ajuta. El imbunatateste circulatia si mentine incheieturile sanatoase.
¼ cana de seminte de fenicul: imbunatateste sistemul digestiv, previne hemoroizii, balonarea si tine la distanta cancerul de stomac.
1/3 cana de seminte de chimen: stimuleaza pancreasul si digestia. Este un puternic antioxidant, motiv pentru care te poate proteja de mai multe tipuri de cancer.
1-2 cm de radacina de ghimbir (atentie: trebuie sa fie uscata): ghimbirul are o multime de proprietati benefice, printre care si stimularea circulatiei, proprietati anti-inflamatorii, reduce febra, elimina durerile si intareste sistemul imunitar.
¼ ceasca de lapte: fie el de orgine animala sau vegetala. Daca esti alergica sau intoleranta la lapte, de asmeeni daca ai o dieta vegetarian sau vegana, iti recomand sa folosesti lapte de soia, de nuca de cocos, de orez, migdale etc.
1 ceasca de apa
Zahar sau miere dupa gust si in functie de recomandarile medicale.
Mod de reparare:
Prajeste pe rand, fiecare mirodenie in parte, intr-o tigaie incinsa, fara ulei. Incepe prin a praji semintele de coriandru, apoi adauga pe rand piperul, feniculul si chimenul. Dupa ce s-au prajit, zdrobeste-le formand o pudra.
Adauga radacina de ghimbir rasa fin si continua sa le zdrobesti. Pune apa la fiert, apoi adauga o lingurita din praful anterior obtinut. Adauga indulcitori, daca doresti. Lasa sa fiarba timp de 30 de secunde. Cat inca fierbe, adauga laptele si, daca doresti, poti adauga si scortisoara. Mai lasa sa fiarba inca 30 de secunde. Asta este tot!