Planta care reduce si controleaza glicemia
O noua descoperire in domeniu arata ca exista o planta care contine o substanta ce reduce si stabilizeaza nivelul zaharului din sange (glicemia). Aceasta descoperire este deosebit de importanta pentru persoanele ce sufera de diabet de tip 2, si nu numai. Substanta activa poate reduce in mod natural glicemia cu 10%. Momentan se lucreaza la producerea unei pastile care sa contina concentratia necesara pentru reducerea si controlarea glicemiei.
Diabetul si glicemia
Este estimat faptul ca in momentul actual exista aproximativ 336 de milioane de persoane care sufera de diabet de tip 2, la nivel global. Acest numar risca sa creasca datorita dietei precare, a stilului de viata si a stresului suferit de catre din ce in ce mai multi dintre noi. Acest tip de diabet isi face aparitia de regula in cazul persoanelor aflate dupa varsta de 40 de ani si care sufera de obezitate. Organismal refuza sa mai reactioneze la insulin, determinand nivelul glicemiei sa creasca. Un nivel glicemic ridicat determina aparitia unor afectiuni precum diabetul de tip 2, boli de inima si de rinichi.
Sulforafanul si broccoli
Studiile revolutionare in domeniul medical au descoperit faptul ca broccoli contine substanta activa Sulforafan. Glicemia este reglata si controlata de catre aceasta substanta are capacitatea de a controla nivelul. Acest lucru a fost cunoscut inca de acum cativa ani, dar descoperirea medicala consta in faptul ca stim exact cat broccoli este necesar pentru reducerea cu exact 10% a glicemiei.
Pentru realizarea unei singure pilule eficiente, sunt necesare 5 kilograme de broccoli!
Studiul stiintific
Studiul stiintific a fost realizat pe 97 de persoane diagnosticate cu diabet de tip 2. Acestea au urmat un tratament in care le-a fost administrata o substanta concentrata realizata din broccoli. Tratamentul a fost urmat timp de 12 saptamani.
Rezultatele au aratat ca productia de glucoza a fost redusa pentru acei pacienti carora le-a fost administrata substanta concentrata. Sulforafanul a imbunatatit nivelul glicemiei. Mai mult de atat, el a realizat o bariera protectoare impotriva complicatiilor asociate cu diabetul (cum ar fi bolile renale si neuropatiile).
Pentru a ajunge in stadiul de a cerceta efectele substantei continute de broccoli, cercetatorii au analizat factorii genetici implicate in diabetul de tip 2. Ei au descoperit faptul ca sunt 50 de gene implicate in profilul persoanei care sufera de diabet. Apoi, cercetatorii au analizat 3852 de compusi diferiti. Au analizat care din ei are capacitatea de inversa semnatura genetica a bolii. In acest fel a aparut Sulforafanul in atentia lor.
Primele studii de cercetare au fost realizate pe animale de laborator, precum soareci. Soarecii care sufereau de diabet de tip 2 au aratat imbunatatiri in ceea ce privea nivelul zaharului din sange. Sulforafanul a aratat rezultate positive comparabile cu cele ale metforminei. Metformina este un compus disponibil in farmacii sub diverse nume, si este folosit cu success in mentinerea unui nivel glicemic optim.
Dupa obtinerea primelor rezultate pozitive, cercetatorii au demarat studiile pe oameni. Dupa ce si acestea s-au dovedit a fi un succes, Sulforafanul a fost declarant un compus de incredere in cazul diabetului de tip 2.