Sanatatea se gaseste in natura: papadia si beneficiile ei
Beneficiile aduse de consumul de papadie, includ reducerea simptomelor bolilor de ficat, ale diabetului, acneei, cancerului si anemiei, ca sa numim cateva. De asemeni, papadia ajuta la cresterea densitatii oaselor, sanatatea pielii si poate fi folosita in cadrul dietelor de slabit. In ciuda faptului ca banala papadie aduce cu sine atatea beneficii, ea este in continuare folosita in roluri ornamentale, infrumusetand gazonul si campurile.
Papadia
Papadia a aparut acum aproximativ 30 de milioane de ani. De atunci si pana in zilele noastre, s-au dezvoltat mai multe tipuri de papadie.
Planta este bogata in vitamin A, C, fier si calciu. Poate fi folosita cu succes pentru detoxifierea organismului si in cadrul curelor de slabit.
Beneficiile asupra sanatatii
1. Sanatatea oaselor
Calciul continut de papadie, este essential pentru cresterea si intarirea oaselor. Femeile, in mod deosebit cele aflate la varsta a 2-a, trebuie sa acorde atentie deosebita sanatatii oaselor. Vitamina C si antioxidantii continuti de aceasta planta, te protejeaza de efectele imbatranirii ca fragilitatea oaselor si scaderea densitatii lor.
2. Boli de ficat
Papadia poate ajuta ficatul in mai multe feluri. Antioxidantii si Vitamian C au rolul de a asigura buna functionare a acestui organ, mentinand sanatatea celulelor sale. Ajuta de asemeni la sanatatea bilei si stimuleaza buna digestie. In acest fel, sansele tale de a suferi de constipatie, hemoroizi si ulcer stomacal, sunt reduse.
3. Diabet
Sucul continut de papadie ajuta persoanele suferinde de diabet prin stimularea productiei de insulin in pancreas. Mentine nivelul zaharului din sange la cote joase si sanatoase, stimuleaza urinarea si eliminarea excesului de zaharuri din sange. Problemele renale sunt deseori associate cu diabetul, asadar stimularea functionarii rinichilor prin urinare ajuta la functionarea lor optima.
4. Probleme la urinare
Prin stimularea urinarii, planta ajuta la eliminarea depozitelor toxice care se acumuleaza in rinichi sip e tractul urinar. Papadia are de asemeni proprietati dezinfectante si inhiba dezvoltarea florei microbiane.
5. Sanatatea pielii
Laptisorul, sau seva papadiei, ajuta la tratarea bolilor de piele cauzate de bacterii. Tratamentul presupune aplicarea sevei pe pielea curatata in prealabil. Atentie totusi cand folosesti acest laptisor, deoarece este un puternic irritant pentru ochi. Este recomandata evitarea complete a zonei ochilor.
Foloseste seva pentru tratarea eczemelor, acneei, iritatiilor si a mancarimilor.
6. Cure de slabit
Urina contine aproximativ 4% grasimi, asadar cu cat urinam mai des, cu atat ajutam organismal sa elimine excesul de grasimi. In timp, acest lucru se resimte la nivelul masei corporale, dand o silueta mai supla, prin simplul consum de papadie. Planta are un continut caloric redus, asemeni majoritatii legumelor de culoare verde.
7. Cancer
Prin continutul lor de antioxidanti, papadiile te protejeaza de cancer. Antioxidantii se opun radicalilor liberi care dau nastere conglomeratelor de cellule canceroase. Cel mai notabil, papadia protejeaza impotriv acancerului de prostata.
8. Anemie
Valoarea nutritive a papadiei te protejeaza de anemie. Consumul ei regulat adduce cu sine fier, vitamin si protein. Daca ai probleme de anemie, atunci consuma papadie zinic ca parte dintr-o dieta echilibrata si variata.