Briose vegane cu afine, sanatoase si usor de facut – RETETA

Daca si tu vrei sa incepi sa mananci mai sanatos, aceasta reteta de briose vegane cu afine este sanatoasa si usor de facut. Tocmai pentru ca sezonul cald este aici, vrem sa aratam mai bine si sa mancam mai sanatos. Asa ca astazi iti prezentam aceste briose vegane care pot fi un mic dejun excelent, alaturi de o cafea sau un ceai.

Tot ce iti ramane de facut este sa cumperi ingredientele de mai jos si sa te apuci de treaba. Sa iti mai spunem ca aceste briose vegane cu afine sunt excelente si pentru cei mici? In special ca ei ar trebui sa manance alimente sanatoase si cat mai putin procesate. Ofera-le celor dragi un dulce nutritiv, facut chiar de tine, cu siguranta vor aprecia.

Briose vegane cu afine – cum se prepara?

Briose vegane cu afine, sanatoase si usor de facut:

Ingrediente:

  • 2 cani de faina (obisnuita, spelta, grau integral, alb sau combinat)
  • 2 ½ lingurite praf de copt
  • ¼ lingurita sare
  • ¾ cana de zahar de trestie organica
  • 1 cana lapte de migdale neindulcit
  • ⅓ cana de ulei de masline (sau ulei de
    masline infuzat cu fructe: lamaie sau
    portocala)
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 ½ – 2 cani de afine, proaspete sau
    congelate
  • garnitura optionala
  • cateva afine in plus
  • zahar de trestie presarat deasupra

Mod de preparare:

  • Compozitie pentru 12 portii (bucati).
  • Preincalziti cuptorul la 180 grade C.
  • Amestecati ingredientele umede: intr-un recipient cu capacitatea de 2 cani, puneti laptele, zaharul, uleiul si vanilia si amestecati pentru omogenizarea completa si topirea zaharului.
  • Intr-un castron mare se amesteca ingredientele uscate: faina, praful de copt si sarea. Combinati umed si uscat: se toarna amestecul umed in amestecul uscat si se amesteca pana la omogenizarea deplina. Nu amestecati excesiv! Amestecarea excesiva a aluatului tinde sa faca briosele mai putin delicate.
  • Adaugati afine proaspete sau congelate si impaturiti-le usor in aluat.
  • Pentru coacere, folositi o tava speciala cu alveole pentru briose. Captusiti fiecare spatiu cu hartii speciale de coacere.
  • Umpleti fiecare spatiu cu aluat. Pentru uniformitate, umpleti forma de briose folosind o ceasca de masurare sau o cupa mare de inghetata pentru a turna aluatul in alveole.
  • Topping: optional, adaugati cateva afine strategice deasupra si presarati blatul cu putin zahar pur din trestie sau zahar brut. Zaharul va adauga o crusta crocanta,
    frumoasa.
  • Coaceti la cuptor timp de 30 de minute. Lasati sa se raceasca cateva minute si bucurati-va de ele calde sau la temperatura camerei. Se pot pastra in frigider cateva zile, acoperite, pentru a-si mentine prospetimea sau se pot congela pentru folosire ulterioara…mai multe retete in lucrarea de retete vegetariene Veggie Smart – Unda verde la sanatate, detalii AICI >>>
5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *