Cheesecake vegan cu iaurt de cocos – RETETA simpla si sanatoasa
Pentru ca stim ca vrei sa ai grija de silueta, dar totusi parca ai manca cheesecake din cand in cand, iti propunem unul vegan, cu iaurt de cocos. Il vei adora, iar cand vei remarca faptul ca are in compozitie doar alimente sanatoase, la indemana oricui.
Considerat un desert usor, diafan, orice varianta de cheesecake, mai ales cel vegan, aduce incantare si bucurie. Reteta urmatoare are cateva calitati care o transforma urgent in solutie pentru urmatoarea intalnire la five o’clock tea!
…mai multe retete sanatoase in lucrarea Veggie Smart – unda verde la sanatate!
Cheesecake vegan cu iaurt de cocos – ce ingrediente sunt necesare?
Este…
Usor de preparat (fara coacere!)
Apetisanta
Sanatoasa (fara gluten!)
Deci, avem nevoie de:
Ingrediente:
Pentru crusta:
- 200 gr curmale (ambalate, fara samburi)
- 155 gr nuci crude (/ migdale crude/ fulgi deovaz)
- 1 priza sare de mare
Pentru umplutura:
- 180 gr caju crud (inmuiat peste noapte in apa rece sau in apa foarte fierbinte timp de
1 ora) - 1 lingurita extract de vanilie
- 3 gr coaja de citrice (portocala sau lamaie)
- 60 ml suc de lamaie
- 15 ml ulei de cocos topit (omiteti daca nu contine ulei)
- 120 ml sirop de artar (sau mai putin pentru un un cheesecake tarta)
- 150 g iaurt de nuca de cocos
- 1/4 lingurita sare de mare
Sugestie de prezentare:
- Fructe de padure proaspete
- Coaja de citrice/ felii de portocale
- Frisca de nuca de cocos
Cheesecake vegan cu iaurt de cocos – cum se prepara?
Mod de preparare:
- Pregatiti o tava pentru cheesecake (cca. 23 cm diametru si 4 cm inaltime) tapetata cu hartie de pergament. Puneti deoparte.
- Pregatiti crusta intr-un robot de bucatarie. Adaugati succesiv toate ingredientele si mixati pana cand amestecul devine omogen si se lipeste de maini. Daca
este prea uscat, mai adaugati cateva curmale in timpul procesarii. Amestecati pana cand consistenta aluatului permite formarea unei bile. - Amplasati crusta in tava si apasati cu degetele pentru a o distribui uniform pe toata suprafata tavii (fund si margini). Asezati in congelator pentru a se intari.
- Pregatiti umplutura. Adaugati toate ingredientele intr-un blender si amestecati pana se omogenizeaza – cca. 2 minute. Daca materialul rezultat e prea gros ori particulele nu se unesc, adaugati un pic mai mult suc de lamaie, iaurt de nuca de cocos sau sirop de artar, deoarece lichidul il va ajuta sa se amestece mai bine.
- Razuiti peretii blenderului de material si incorporati totul intr-o umplutura cremoasa si neteda.
- Gustati si ajustati gustul dupa cum doriti: mai mult sirop de artar pentru dulceata, iaurt de nuca de cocos pentru cremozitate sau coaja de lamaie / portocala pentru aroma de citrice.
- Adaugati umplutura peste crusta deja racita si nivelati de cateva ori pentru a elibera bulele de aer. Acoperiti cu folie de plastic sau hartie cearata si inghetati pana la fermitate – aproximativ 6 ore sau peste noapte. Inainte de feliere si servire, lasati sa se dezghete usor timp de aproximativ 20-30 de minute.
- Se serveste ca atare sau ornata cu o idee de frisca din nuca de cocos si / sau coaja de citrice si fructe de padure proaspete.
- Pastrati resturile acoperite in frigider pentru o prajitura de branza mai moale pana la 4-5 zile sau la congelator pana la o luna.
…mai multe retete sanatoase in lucrarea Veggie Smart – unda verde la sanatate!
Vei regasi un un PLAN de 14 zile pentru detoxifierea organismului si intarirea sanatatii cu alimente vegetariene, detalii AICI >>>