Cerealele integrale in alimentatia de zi cu zi. De ce joaca un rol cheie?

Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o idee excelenta sa le incluzi mai des in dieta de zi cu zi. In special ca romanii sunt in urma cu consumul cerealelor integrale, din pacate. Faina alba cauzeaza nenumarate inflamatii si probleme digestive, asa ca este bine sa o evitam de cate ori avem ocazia.

De Ziua internationala a cerealelor integrale, guvernele au reamintit rolul crucial al cerealelor integrale in promovarea obiceiurilor alimentare sanatoase pe tot parcursul vietii, iar compania Nestle si Cereal Partners Worldwide (CPW) au sustinut aceste lucruri, observa Agerpres.

Sarbatorit in data de 15 noiembrie a fiecarui an, acest eveniment anual are rolul de a creste gradul de constientizare cu privire la importanta cerealelor integrale pentru sanatatea fiecaruia, pe tot parcursul vietii.

In acest an tema a fost „Adoptarea alimentelor din cereale integrale pentru generatii mai sanatoase” si realizatorii isi propun sa evidentieze rolul cerealelor integrale, rolul important al prelucrarii alimentelor din cereale integrale, in promovarea bunastarii generale.

Cerealele integrale – ce beneficii aduc, potrivit expertilor?

Va reamintim ca cerealele integrale ofera mai mult decat fibre, fiind pline de nutrienti esentiali. Cercetarile stiintifice arata ca aportul mai mare de cereale integrale la toate grupele de varsta este asociat cu un risc mai scazut de a fi supraponderali sau obezi (REF).

Se observa si ca un aport mai mare de cereale integrale este asociat cu un risc mai scazut de boli cronice si mortalitate. Precizam si ca alegerea cerealelor integrale in locul cerealelor rafinate poate avea un impact pozitiv asupra mediului inconjurator.

Comunicatul din acest an al organizatiilor de profil arata ca:

„Autoritatile de sanatate publica, nutritionistii si organizatiile de sanatate, inclusiv OMS, recomanda sa consumam cereale integrale in detrimentul celor rafinate. Un aliment cu cereale integrale este definit ca un aliment cu cel putin un gram de fibre la 10 grame de carbohidrati. Nutritionistii spun ca ar trebui sa servim trei portii de cereale integrale pe zi. O portie este de aproximativ 16 g cereale integrale – aceasta poate fi o felie de paine integrala, 2 prajituri de ovaz, 3 cani de floricele de porumb sau trei linguri pline de paste integrale fierte”.

Cercetatorii remarca faptul ca produsele din cereale integrale procesate, cum ar fi painea sau cerealele pentru micul dejun, au fost legate de un risc redus de boli cronice si de mortalitate.

Asa ca nu uita sa le introduci in dieta de zi cu zi, in acest fel vei ramane sanatoasa, dar si supla.

Dieta cu cereale – cum se tine

La ce concluzie a ajuns Fundatia Britanica pentru Nutritie care a realizat studiul cu cereale asupra persoanelor supraponderale? Ei bine, in primul rand acestea au mancat cereale la micul dejun si pranz, timp de 2 saptamani. In rest, au putut mancat normal, dar ideea principala era sa introduca cerealele in alimentatie.

Urmatoarele 4 saptamani persoanele observate…dieta completa aici >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *