Categorii Alimentatie

Consumul de paste, foarte ridicat in randul romanilor

Ca romanii consuma paste deseori, probabil ai observat. Tocmai de aceea Romania ocupa primul loc in Europa de Sud-Est la consumul de paste, cu o medie de peste 130 de portii comandate in fiecare ora.

In urma cu cateva zile a fost Ziua Internationala a Pastelor, asa ca un studiu a aratat ca romanii adora pastele, in orice moment al zilei.

Datele Glovo reflecta ca in Romania se comanda, in medie, peste 3.000 de portii de paste pe zi, echivalentul a peste 130 de portii pe ora si aproximativ doua portii pe minut, arata analiza citata de Agerpres.

Cifrele plaseaza Romania pe primul loc la nivel regional si pe al doilea la nivel global, privind numarul de portii de paste. Aceasta tendinta reflecta interesul crescut pentru preparatele din paste, un aliment versatil si apreciat pentru usurinta si rapiditatea cu care poate fi pregatit si livrat.

Romanii si consumul de paste

Referitor la preferintele romanilor pentru comenzile de paste, analiza a indicat ca 14 februarie 2024, Ziua Indragostitilor, a inregistrat un numar record de livrari de paste, fiind cea mai activa zi din ultimele 12 luni.

In aceasta zi, au fost livrate, in medie, de doua ori mai multe paste decat intr-o zi obisnuita, ceea ce inseamna peste 250 de portii pe ora sau aproximativ 5 pe minut.

Luna ianuarie se dovedeste a fi cea mai activa perioada in ceea ce priveste numarul de comenzi plasate, iar vinerea este ziua preferata a romanilor pentru a savura o portie de paste.

In plus, romanii prefera pastele pentru pranz si cina, orele de varf fiind 13.00 si 19.00.

Consumul de paste in Romania – ce paste prefera romanii?

Printre cele mai consumate tipuri de paste se numara penne, spaghetti si tagliatelle, in timp ce retetele din topul aprecierilor, precum carbonara, bolognese si cu sos de pesto, completeaza diversitatea culinara. In plus, cel mai mare fan al pastelor este un utilizator din Bucuresti care a comandat, in ultimele 12 luni, nu mai putin de 250 de portii.

Bucurestiul se claseaza in fruntea oraselor cu cele mai multe comenzi anuale de paste, urmat de alte orase mari precum Constanta si Cluj-Napoca.

Reteta de paste Puttanesca – cum se prepara?

Ingrediente:

200 grame de paste integrale (penne, spaghetti, etc) sau din legume (naut, linte, etc)
2 cepe rosii, taiate fin
3 catei de usturoi
2 maini de rosii cherry, taiate in jumatati
5 linguri pline cu masline negre, fara samburi
o cutie de rosii maruntite
o legatura de patrunjel proaspat
cateva frunza de busuioc ( daca nu gasesti verdeturi proaspete, evident ca le poti folosi pe cele uscate)
Mod de preparare

Fierbe pastele pentru 10 -12 minute…reteta COMPLETA AICI >>>

Dobrin Mara

Leave a Comment
Share
Autor
Dobrin Mara

Ultimele articole

Dieta fara ulei – slabesti si ai grija de sanatate

Daca si tu vrei sa slabesti si sa ai grija de sanatatea ta, atunci dieta…

13 ore

Detoxul digital, tot mai intalnit in randul romanilor

Despre detoxul digital sigur ai mai auzit vorbindu-se, in special in era in care ne…

2 zile

Oamenii nu te plac? De ce simti acest lucru

Daca si tu ai senzatia ca oamenii nu te plac...s-ar putea sa existe un motiv…

3 zile

Efectul advers al oualor fierte

Poate ca nu stiai efectul advers al oualor fierte, asa ca este momentul sa-l descoperi.…

4 zile

Reteta de weekend: chiftelute din zucchini, un deliciu care NU ingrasa!

Daca si tu vrei sa-i impresionezi pe cei dragi weekendul acesta, iti recomandam aceste chiftelute…

7 zile

Dieta pentru hemoroizi – te va ajuta enorm

Dieta pentru hemoroizi ii poate ajuta foarte mult pe cei care sufera din pricina acestui…

o săptămână

Acest site foloseste Cookie-uri