Alimentatie

O zi de toamna perfecta – idei de dieta si miscare

Nu este tocmai greu sa creezi o zi de toamna perfecta, in special ca, in ultimii ani, acest anotimp este mai degraba o a doua vara. Cel putin in Romania, unde temperaturile se mentin ridicate pana la jumatatea lui octombrie.

Asa ca ai face bine sa te bucuri de aceste splendide zile de toamna, atat cat mai dureaza. Poti incepe sa iti adaptezi corpul la sezonul rece care nu va mai intarzia mult. Zilele deja s-au scurtat, asa ca organismul incepe sa fie mai lent si parca are nevoie de un plus de energie.

Nu uita sa suplimentezi dieta cu vitamine sau portii de fructe, la orele de gustare. Axeaza-te in special pe cele care contin vitamina C, pentru a fi sigura ca previi racelile specifice sezonului.

Ce ai mai putea face in acest anotimp al culorilor? Haide sa descoperim impreuna

O zi de toamna perfecta – un cappucinno, o plimbare si un desert

Ce poate fi mai frumos decat un cappuccino sau un ice coffee savurat intr-o dupa-amiaza lenesa de toamna, intr-un loc frumos? Cum sunt atatea cafenele minunate in Romania, cel mai bine ar fi sa iesi la o plimbare in parc si sa savurezi la o terasa bautura preferata.

Nu uita ca aceste mici placeri sunt ideale pentru mental, in special daca vrei sa pastrezi un echilibru intre viata profesionala si timpul liber. Stresul, grijiile si constanta graba nu fac altceva decat sa ne fure placerea de a ne bucura de viata si de micile bucurii cotidiene.

De asemenea, poti gati mai mult in sezonul rece, in special ca ai nevoie de mai multa energie si parca nu ne mai saturam doar cu o salata de vara. Un desert este alta idee excelenta, care va incanta intreaga familie.

Venim in ajutorul tau cu aceasta reteta de paine cu dovleac. De ce ingrediente cheie ai nevoie?

Asa cum vei remarca, acest deliciu nu este ceva greu de preparat, ba chiar din contra. Iar daca ai si copii carora vrei sa le prepari ceva dulce si sanatos, aceasta reteta cu dovleac va fi cea mai buna idee.

Ai nevoie de:

– unt nesarat (o jumatate dintr-un baton)…reteta completa AICI >>

O zi de toamna perfecta – mananca sanatos si bucura-te de un sport preferat

Acum ca vremea s-a mai racorit, este ideal sa incepi sa alergi, sa faci pilates sau sa te plimbi, pur si simplu. Nu uita ca miscarea este esentiala pentru un trup sanatos si o minte linistita. S-a dovedit ca sedentarismul este mai nociv decat fumatul, asa ca nu uita sa faci miscare zilnic, chiar si atunci cand este urat afara.

Leguminoasele sunt perfecte, asa ca o supa crema de linte, o mancare de naut, peste la cuptor, etc toate sunt idei minunate. Fa-ti timp sa gatesti, in special daca vrei sa ai o silueta armonioasa. Fara doar si poate ca mancarea preparata acasa este mai sanatoasa, mai curata si contine mai putine calorii.

Nu uita sa te axezi pe proteine, carbohidrati si grasimi…in aceasta ordine. Intotdeauna proteinele trebuie sa fie pe primul loc, avand in vedere ca acestea iti confera energie si te ajuta sa ai mai multa forta, chiar si in zilele agitate.

Ce sa mananci toamna? Carne si lactate, in cantitati moderate
Este adevarat ca lactatele si carnea iti pot da energia necesara, dar nu trebuie sa exageram. Adica, nu mai mult de 100-120 de grame de carne pe zi. Nu uita sa o gatesti intr-un mod sanatos, la cuptor, grill sau la tigaie, inabusita.

De exemplu, un piept de pui la gratar, o mana de frunze de spanac, parmezan ras, cateva rosii cherry, putin ulei de masline, suc de lamaie si condimente, toate acestea reprezinta o masa bogata in nutrienti si proteine. Poti consuma si 2 felii de paine integrala, iar daca vrei ca pranzul tau sa fie mai satios, mananca si o supa crema de linte inainte de masa principala…mai multe idei de dieta de toamna AICI >>>

Dobrin Mara

Leave a Comment
Share
Autor
Dobrin Mara

Ultimele articole

Silueta de vis, in sezonul rece – pasi simpli de urmat

Daca si tu vrei o silueta de vis, nu uita ca aceasta se construieste in…

22 de ore

Lupta impotriva cancerului – medicamentele NU sunt mereu raspunsul

Lupta impotriva cancerului a inceput sa fie una din ce in ce mai dificila. Si…

2 zile

Romanii iau gustarea intre mese pentru ca le este…pofta!

Gustarea intre mese este un obicei sanatos si optim, in special pentru acelea dintre noi…

3 zile

Cum sa scapi de stres? Practica acest sport

Cum sa scapi de stres intr-o lume tot mai agitata? Avem vesti minunate, avand in…

4 zile

Bauturi de weekend – smoothie sau sucuri naturale?

Daca vrei sa incepi sfarsitul saptamanii cu dreptul, ar trebui sa optezi pentru una dintre…

o săptămână

Ce spun nutritionistii despre iaurtul grecesc. Stiai?

De cativa ani incoace, tot auzim ca iaurtul grecesc este sanatos, satios si ne ajuta…

o săptămână

Acest site foloseste Cookie-uri