Noutati

Cum sa devii mai motivata sa faci sport si sa ai o viata mai activa

De multe ori, activitatea fizica nu este placuta de toata lumea, in ciuda multiplelor beneficii pe care le aduce. Totusi, aceasta poate deveni placuta atunci cand reusesti sa creezi o rutina atent gandita.

Daca iti doresti sa faci sport constant, sa ajungi sa iubesti activitatea fizica si sa te bucuri de avantajele pe care miscarea ti le ofera, am pregatit pentru tine o lista care sa te ajute in abordarea acestei situatii. Iata ce ar trebui sa faci pentru a ajunge sa iubesti activitatea fizica.

Creeaza un cadru cat mai placut

Pentru a avea parte de motivatia necesara, este important sa creezi un cadru placut in care sa iti desfasori activitatea fizica. Daca miscarea va avea loc acasa, poti utiliza betisoare parfumate sau lumanari, care sa ajute la crearea unui ambient placut.

Daca mergi la sala, in parc sau intr-un alt cadru, poti alege o alta sursa care sa genereze un miros placut, iar Scandal parfum ar putea fi o aroma perfecta. Mirosul poate avea un impact si mai mare in cazul in care deja il cunosti si il asociezi involuntar cu momente placute din viata ta.

Stabileste cateva obiective clare

Este foarte importanta stabilirea unor obiective clare si realiste. Acestea ajuta la observarea mai rapida a rezultatelor, dar si la mentinerea motivatiei pe termen lung.

Fie ca vrei sa slabesti, sa iti imbunatatesti conditia fizica si rezistenta, sa iti cresti masa musculara sau doar sa lucrezi la minimizarea anxietatii si la o stare de bine constanta, trebuie sa stabilesti dinainte exact ceea ce iti doresti.

Alege sa practici doar activitati care sunt pe placul tau

Exista o multime de tipuri de activitati fizice, motiv pentru care ar fi pacat sa incepi sa faci ceva ce nu iti place.

Pune pe o lista ceea ce ar putea sa prezinte pentru tine un interes si alege de acolo ceea ce ti se pare cel mai ofertant. Astfel, practicand doar ceea ce iti place, ajungi sa astepti cu drag momentul in care faci sport si il vei asocia mereu cu o stare de bine.

Daca preferi sa mergi pe bicicleta sau cu rolele, alege un parc potrivit si bucura-te de aceste activitati. Daca iubesti sa faci yoga sau pilates acasa, gasesti pe internet o multime de materiale video care sa te ajute. In cazul in care preferi sa mergi la sala, poti face asta singura, dar si cu ajutorul unui antrenor personal, care sa te ajute semnificativ.

Practica activitati fizice alaturi de un partener

In cazul in care iti pierzi motivatia atunci cand trebuie sa iti desfasori activitatile fizice de una singura sau daca nu esti constanta atunci cand nu trage nimeni de tine, gaseste un partener care sa te ajute.

Atunci cand stii ca nu esti singura, vei ajunge sa nu mai anulezi nicio sesiune de activitate fizica, pentru a nu-l trage si pe celalalt in jos. Daca asta te ajuta pe tine, vorbeste de indata cu partenerul de viata, cu o prietena buna sau chiar cu un membru al familiei.

Ofera-ti recompense

Daca functionezi bine atunci cand stii ca vei fi recompensata la final de activitate, recurge si acum la o astfel de practica. Fie ca este vorba despre ceva dulce, o achizitie mai importanta sau ceva ce iti vei oferi cand vei atinge obiectivul stabilit, acest lucru te-ar putea ajuta semnificativ.

In concluzie, este important sa intelegi ca nu esti singura. Pentru majoritatea dintre noi, sportul nu este asociat cu ceva placut, pana in momentul in care se gaseste un artificiu care sa transforme totul. Tine cont de ceea ce ti-am prezentat si practica activitatea fizica cu drag! Totul este pentru starea ta de bine!

Sursa foto: Shutterstock

SanatateaFemeilor.ro

Leave a Comment
Share
Autor
SanatateaFemeilor.ro

Ultimele articole

Alimente bogate in apa – tu le consumi?

Daca si tu vrei sa te mentii hidratata, ar fi cazul sa consumi mai des…

4 ore

Sindromul Ovarelor Polichistice (SOPC) – cum poate afecta fertilitatea?

Sigur ai auzit vorbindu-se pana acum despre Sindromul Ovarelor Polichistice (SOPC). Practic, vorbim despre o…

o zi

De ce sa NU bei vin in fiecare zi

De ce sa nu bei vin in fiecare zi, chiar daca are si efecte benefice?…

2 zile

Ce sa mananci toamna? Pregateste corpul pentru sezonul rece

Ce sa mananci toamna astfel incat sa fortifici sistemul imunitar si sa au un organism…

3 zile

Cele mai frecvente afectiuni ale tubului digestiv si ce le provoaca?

Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…

o săptămână

Colici la bebelusi – cum se poate remedia problema?

Durerea de burtica, episoadele recurente de plans, incapacitatea de a se hrani corespunzator si gazele…

o săptămână

Acest site foloseste Cookie-uri