Benefiicile sucurilor proaspete in alimentatie

Alimentatia sanatoasa, alaturi de un stil de viata activ, reprezinta unele dintre preocuparile principale pentru tot mai multe persoane, mai ales cand acestea sunt intocmai recomandarile specialistilor din domeniile medicale.

O varianta sanatoasa pentru gustarile dintre mese sunt sucurile naturale obtinute cu ajutorul unui storcator de fructe si legume care asigura necesarul zilnic de vitamine necesare organismului uman.

Sucurile proaspete de fructe si legume sunt recomandate de specialisti si nutritionisti, fie in rutina zilnica pentru a asigura necesarul care trebuie consumat zilnic, fie in scop terapeutic, pentru prevenirea si tratarea anumitor afectiuni.

Benefiicile integrarii sucurilor proaspete in alimentatie


· Hidratare si vitaminizare

Sucurile proaspete din fructe si legume reprezinta o adevarata sursa de vitamine, energie si stare generala buna;

· Imunizare

Antioxidantii care sa gasesc in diferite fructe si legume intaresc sistemul imunitar. Tototdata, anumite sucuri preparate ajuta la combaterea alergiilor dezvoltate sezonier si diminueaza simptomele alergiilor cronice;

· Sucuri terapeutice cu actiune directa

Pentru aproape fiecare afectiune exista si un tratament cu sucuri proaspete. Prin combinarea diverselor fructe si legume se pot obtine sucuri vindecatoare, atunci cand sunt consumate cu recomandarile potrivite;

· Sanatatea sistemului nervos

Este binecunoscut faptul ca, pentru a functiona corect, sistemul nervos are nevoie de o alimentatie echilibrata. In acest sens, exista o mare varietate de plante, fructe si legume cu proprietati miraculoase pentru sanatatea psihica.

Sucuri naturale pentru imunitate – cunosti aceste retete?


Suc de mar, telina si patrunjel

Ingrediente

– 4 mere

– o telina mica

– o legatura de patrunjel

Mod de preparare

Desigur ca vei curata ingredientele si le vei pune in storcatorul de fructe si legume. La final vei obtine o cantitate suficienta de suc proaspat, numai bun sa-ti incepi ziua.

Suc de mere, morcovi si portocale

Ingrediente

– 2 mere Granny Smith

– 2 morcovi

– o portocala

O combinatie ideala de vitaminele A, C, B6, acid folic si potasiu, perfect si dupa masa de pranz, dar in special dimineata...mai multe retete aici >>>


5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *