Noutati

4 sfaturi despre cum sa alegi electrocasnicele potrivite pentru bucataria ta

Dotarea bucatariei presupune proiectarea si mobilarea spatiului, achizitionarea ustensilor, a electrocasnicelor si a accesoriilor pentru a crea un spatiu personalizat, functional si bine echipat. Fiecare obiect trebuie ales in mod practic si eficient.

Ai ajuns la etapa in care trebuie sa cumperi electrocasnicele pentru bucatarie, dar nu stii cum sa le alegi pe cele potrivite? Exista mai multe aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere. Iata 4 sfaturi care iti pot fi de ajutor. 

Efectueaza o analiza a stilului tau de viata

Inainte de a porni cumparaturile propriu-zise, efectueaza un plan al nevoilor si preferintelor tale. Ia in calcul stilul tau de viata si identifica ce aparate iti sunt utile in prezent, astfel incat sa nu achizitionezi lucruri pe care abia le vei utiliza.

Asadar, daca in marea majoritate a timpului consumi doar mancare gatita, preferi sa mananci chiar si paine de casa facuta de tine, alege electrocasnicele care iti pot simplifica munca. Cauta aparate cu tehnlogii avansate, care sa raspunda la cerintele si prioritatile tale: mixer planetar, cuptor care are convectie si mai multe functii de coacere, robot de bucatarie multifuctional etc.

De asemenea, daca ai un stil de viata haotic, iar timpul petrecut in bucatarie este destul de limitat, opteaza pentru aparate usor de utilizat si curatat: friteuza cu aer cald, blender portabil, espressor automat etc.

Masoara cu precizie spatiul de care dispui

Dupa ce ai stabilit care sunt electrocasnice de care ai nevoie, masoara cu precizie spatiul pe care il ai la dispozitie. Daca nu masori cu exactitate fiecare dimensiune, risti sa achizitionezi aparate care nu incap in bucataria ta.

Asadar, intocmeste un plan prin intermediul caruia sa poti stabili locul unde o sa pozitionezi fiecare aparat, apoi ia masuratori. Alege doar electrocasnicele de care ai nevoie, pentru a nu aglomera bucataria. Amplaseaza-le in mod strategic, astfel inca sa maximizezi spatiul.  

De asemenea, selecteaza-le si potrivit capacitatii de care ai nevoie. De exemplu, daca familia ta este una numeroasa, alege masina de spalat vase care are o capacitate mai mare. Pe aceasta cale, poti baga la spalat mai multe vase intr-o singura sesiune. In caz contrar, opteaza pentru aparate mici, care economisesc energie si spatiu.

Ia in calcul eficienta energetica a electrocasnicelor

Atunci cand alegi aparatele pentru bucataria ta, ia in considerare achizitionarea celor care sunt eficiente din punct de vedere energetic. Acestea au o durata de viata mai indelungata, ajuta la reducerea costurilor si promoveaza practicile sustenabile.

Pentru a identifica care sunt aceste electrocasnice, citeste cu atentie eticheta lor. Ea iti va indica eficienta energetica (de la C la A) si ce tehnologii cuprind (de ex. invertoarele, fiind o functie care regleaza consumul de energie).

Creeaza-i bucatariei un aspect unitar

Bucataria trebuie sa fie dotata cu aparatele pentru uz casnic potrivite pentru nevoile si preferintele tale. Insa, pe langa eficienta lor, ia in calcul si designul acestora. Cumpara electrocasnicele astfel incat sa fie in asentiment cu esteticul bucatariei, daca iti doresti sa creezi un aspect unitar in locul unde gatesti si consumi alimentele. 

De exemplu, atunci cand ai o bucatarie moderna, alege aparatele care ofera un aspect curat si elegant. Poti opta pentru o hota integrata in plita, cuptor cu microunde incorporabil, frigider cu ecran tactil si functii smart.

Pe de alta parte, daca bucataria ta este mobilata in stil vintage, poti opta pentru un frigider si un cuptor in culori retro (crem, rosu, galben, bleu), cu margini rotunde, hota curbata sau cu finisaje din lemn si metal.

In concluzie, electrocasnicele trebuie alese potrivit nevoilor si preferințelor tale. De asemenea, atunci cand le selectezi, ia in calcul designul bucatariei si dimenisunile spatiului de care dispui. Aplica sfaturile din acest articol care iti pot fi utile.

Sursa foto:  Shutterstock

SanatateaFemeilor.ro

Leave a Comment
Share
Autor
SanatateaFemeilor.ro

Ultimele articole

Ce sa mananci toamna? Pregateste corpul pentru sezonul rece

Ce sa mananci toamna astfel incat sa fortifici sistemul imunitar si sa au un organism…

7 ore

Cele mai frecvente afectiuni ale tubului digestiv si ce le provoaca?

Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…

5 zile

Colici la bebelusi – cum se poate remedia problema?

Durerea de burtica, episoadele recurente de plans, incapacitatea de a se hrani corespunzator si gazele…

6 zile

Cum sa devii o persoana pozitiva? Cei din jur te vor aprecia

Daca si tu vrei sa stii cum sa devii o persoana pozitiva esti pe drumul…

o săptămână

Masa de pranz in weekend. Idei pentru a mentine o silueta zvelta!

Masa de pranz in weekend poate fi o reala provocare, in special atunci cand suntem…

2 săptămâni

Viata de familie – stabilitate si fericire, cum le obtii?

Sunt momente in care viata de familie poate fi o adevarata provocare. Probabil ca stii…

2 săptămâni

Acest site foloseste Cookie-uri