Infectiile urinare sunt prezente pe tot parcursul anului, mai des in sezonul cald. Apar de cel putin 4 ori mai frecvent la femei decat la barbati din cauza caracteristicilor anatomice, ceea ce faciliteaza patrunderea bacteriilor in organism. Pot sa survina la orice varsta, insa cel mai adesea intre 16 si 35 de ani. Este foarte important ca infectiile urinare sa fie tratate la timp, pentru a evita posibile complicatii, iar antibioticele nu sunt singura solutie.
Vara este anotimpul preferat al multor persoane. Zilele mai lungi si vremea calda fac din aceasta un anotimp prielnic pentru activitatile in aer liber. In acest sezon infectiile urinare sunt mai frecvente decat in restul anului din mai multe motive:
Majoritatea bacteriilor se dezvolta intr-un mediu cald si umed, ceea ce este mai probabil sa se intample atunci cand sunteti transpirat intr-o zi calduroasa sau cand purtati un costum de baie ud la piscina sau la plaja.
Infectia urinara poate aparea si daca sunteti deshidratat, ceea ce este mai posibil sa se intample in timpul verii. Daca sunteti afara, transpirati pe caldura si nu va refaceti lichidele, nu veti urina la fel de frecvent si nu veti elimina bacteriile.
In cele din urma, vara este si anotimpul iubirii. Mai multa activitate sexuala tinde sa aiba loc in aceasta perioada, astfel incat si acest lucru poate creste riscul de a dezvolta o infectie urinara.
Infectia urinara este cauzata cel mai des de bacteria E. coli care ajunge in tractul urinar. Printre cele mai comune cauze si factori de risc care duc la aparitia afectiunilor tractului urinar pot fi enumerate:
igiena deficitara sau exagerata
golirea incompleta a vezicii urinare
prima ITU (Infectie de Tract Urinar) inainte de varsta de 15 ani
contactul sexual
deshidratarea
baia in piscina neigienizata
folosirea cateterelor urinare
fluctuatiile si schimbarile hormonale ce apar cel mai frecvent in perioada de menopauza sau sarcina
Daca v-ati confruntat vreodata cu o infectie urinara, stiti cat de neplacut poate fi. Cele mai frecvente simptome sunt:
dureri, senzatia de arsura la urinare
dureri in zona abdomenului inferior
febra si frisoane
urinari frecvente (inclusiv in timpul noptii).
In cazul gravidelor, femeilor care alapteaza sau sunt la menopauza, aceste simptome sunt mai accentuate. Daca observati primele simptome de infectie a tractului urinar sau senzatia de arsura la urinare, este important sa actionati rapid. Tratamentul precoce este esential pentru prevenirea raspandirii infectiei…mai multe pe mediafax >>>
Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…
Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…
Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…
Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…
Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…
Cu siguranta iti va placea aceasta reteta de weekend, in special daca si tu iti…
Acest site foloseste Cookie-uri
Leave a Comment