Mancaruri usoare de vara. Tu le-ai incercat?
Aceste mancaruri usoare de vara pe care urmeaza sa ti le prezentam vor face deliciul meselor tale. Iar vestile bune nu se opresc aici. Sunt usor de preparat, diafane si nu contin multe calorii. Pentru ca in sezonul cald pofta de mancare este diminuata, putem profita de acest aspect pentru a da jos cateva kilograme.
Desigur ca este nevoie de un efort in acest sens, dar cu siguranta iti vor placea aceste mancaruri usoare de vara. Nu de alta, dar sunt super gustoase, hranitoare si la indemana oricui.
Iti sugeram sa te apuci de gatit, mai ales ca retetele de astazi nu-ti vor lua mult timp. Te poti bucura seara de pregatirea lor, iar a doua zi vei avea asigurata si masa de pranz. Haide sa vedem impreuna despre ce este vorba.
Mancaruri usoare de vara – paste fara gluten cu legume
Ai nevoie de:
– 400 grame paste din porumb sau orice paste fara gluten (linte, mazare, etc)
– 2 legaturi de ceapa verde
– 2 rosii bine coapte
– 2 ardei capia
– un dovlecel
– o vanata
– ulei
– sare, piper, condimente mediteraneene
Mod de preparare
Se fierb pastele al dente si le lasa la scurs. Intre timp, vei pune 2 linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece ( de preferat) in care vei cali putin ceapa maruntita in prealabil. Apoi, vei adauga si ardeiul capia tocat marunt, iar pe rand vor urma restul legumelor taia cubulete. Nu le pune pe toate dintr-o data, amesteca bine de fiecare data cand adaugi un nou ingredient.
La final, lasa sosul sa fiarba pret de 30 de minute, la foc scazut, pune si o cana cu apa (sau mai putin) daca vrei ca sosul obtinut sa fie mai dens.
Nu uita sa adaugi condimentele spre final (da, asa este mai sanatos, iar sarea ar trebui adaugata dupa ce ai inchis focul!). Vei obtine o reteta de paste absolut delicioasa, care merge de minune atat la cina, cat si la pranz.
Poti adauga si o salata verde sau o rucola, pentru a fi sigura ca iti asiguri si portia de „verdeturi”.
Mancaruri usoare de vara. Tocanita de linte cu salata de castraveti
Ai nevoie de:
– 300 grame de linte rosie
– 2 legaturi de ceapa verde
– un morcov mare
– 2-3 catei de usturoi
– 3 linguri de ulei
– condimente: turmeric, sare, piper, boia dulce si picanta
Mod de preparare
Se caleste ceapa tocata marunt in prealabil, pret de 5 minute. Se adauga cateii de usturoi maruntiti si se mai lasa la calit inca 2 minute. Morcovul taiat rondele se incorporeaza la randul sau si se mai lasa la calit inca 2 minute. Apoi vei pune lintea rosie si vei adauga 1 cana si jumatate de apa. Amesteca totul bine si lasa sa fiarba la foc scazut. Verifica din cand in cand, iar daca sosul scade considerabil mai adauga apa (1/2 de cana sau chiar mai mult).
Inainte cu 5 minute de a stinge focul, adauga si condimentele dupa bunul plac, poti sa adaugi si altele care nu sunt pe lista. Serveste aceasta tocanita delicioasa alaturi de o salata de castraveti cruzi peste care ai pus o lingura de otet. Cu siguranta vei adora aceasta reteta sanatoasa si de post!
Mancaruri usoare de vara. Sparanghel la tigaie si somon la gratar
Ai nevoie de:
– o legatura de sparanghel
– 2 bucati de somon proaspat (sau inghetat)
– ulei de masline
– sare, piper, etc
Mod de preparare
Vei taia coditele sparanghelului (partea lemnoasa fiind necomestibila, este mult prea tare). De fapt, incearca sa indoi sparanghelul si vezi unde s-ar rupe, de acolo trebuie taiat. Partea cruda se va pune intr-o tigaie, in care vei adauga si o cana de apa. Lasa sa fiarba maxim 10 minute (sau pana furculita intra usor) si adauga la final putin ulei de masline, sare, piper.
Pe gratar, poti pregati lejer somonul, lasa-l pret de cateva minute pana devine fraged. La final stropeste-l cu putina lamaie si serveste-l alaturi de sparanghel si o salata de cruditati. Poti manca si o felie de paine integrala, daca vrei sa fii sigura ca mancarea este suficient de satioasa.
Apropo, sparanghelul merge de minune alaturi de oua ochiuri, asa ca poti si incerca si aceasta varianta daca nu vrei somon. Cu siguranta iti va placea!
Sparanghelul previne diabetul – regleaza glicemia si sporeste activitatea insulinei
Aceste aspecte ajuta organismul sa absoarba glucoza. Studiul celor de la British Journal of Nutrition, realizat inca din 2006, care s-a continuat pe parcursul a 6 ani, a aratat ca sparanghelul regleaza glicemia. Cu alte cuvinte, are rolul de a controla pana la 81% din glucoza, atunci cand este consumat.
Iar asta nu este tot, sparanghelul abunda in nutrienti si este un antiinflamator foarte eficient. Sparanghelul mai are in compozitie si quercitina, camferol si isorhamnetin, detalii aici >>>