Noutati

5 lucruri pe care sa le eviti pentru un plus de rafinament

Probabil te gandesti ca rafinamentul si eleganta sunt calitati innascute, dar este bine sa stii ca ele se pot dezvolta in timp. Incepe prin a-ti defini stilul din perspectiva valorilor personale si vezi daca cel elegant este potrivit personalitatii tale. Mai departe, venim in ajutorul tau si iti prezentam 5 lucruri pe care sa le eviti, pentru a avea acel aer glamorous.

  1. Evita sa porti un parfum fara note distinctive

Se considera ca parfumul pe care il folosesti iti reflecta personalitatea, de aceea, alegerea sa este una importanta. Incearca, de exemplu, un produs de calitate din gama Jo Malone, cu note distinse de nalba, mosc sau para King William. Notele acestui parfum londonez te vor duce cu gandul la regalitate si la acele femei care au dat dovada de eleganta, de-a lungul timpului. 

Este suficient sa aplici doar cateva picaturi in asa numitele zone calde ale corpului – gatul, incheietura mainii sau a cotului, in spatele genunchiului. In plus, foloseste produse din aceeasi gama, precum un ulei de dus sau o crema de corp. Acestea vor accentua notele parfumului si iti vor oferi un aer misterios.

  1. Evita sa folosesti un machiaj prea puternic

Adapteaza makeup-ul in functie de ocazie, fara a folosi culorii stridente sau prea multe straturi de machiaj. Pentru activitatile zilnice, opteaza pentru culori subtile, in nuante de bej si roz. Acorda atentie rutinei de ingrijire, de la demachiere, curatare si hidratare. In schimb, pentru un eveniment de seara, poti alege o varianta intensa, precum smokey eyes sau buze intr-o nuanta deosebita de rosu. Investeste in produsele potrivite tenului tau si aplica acel machiaj care te pune in evidenta in mod natural.

  1. Evita sa faci prea putina miscare

Miscarea si timpul petrecut in aer liber au beneficii multiple asupra organismului tau si iti vor da o stare de bine. Acest lucru se va reflecta in atitudinea adoptata de tine, deoarece vei avea mai multa incredere in mesajul pe care vrei sa-l transmiti. Iar pentru o alimentatie echilibrata si variata, consuma produse bogate in fibre si proteine, legume si salata, diverse nuci, lactate si preparate din carne. Miscarea si alimentatia, alaturi de hidratare si 7-8 ore de somn in fiecare noapte, pot influenta pozitiv tonusul muscular si vor da un aspect sanatos pielii tale.

  1. Evita sa alegi numai haine la moda

In prezent, exista numeroase optiuni de a cumpara haine, atat fizic, cat si online. De aceea, esti probabil tentata sa-ti iei diverse lucruri, mai ales in perioada reducerilor. Pentru un plus de stil, opteaza doar pentru acele haine care se potrivesc siluetei tale. Mergi in cateva magazine pentru a-ti da seama ce fel de croiala te avantajeaza si cumpara produse din materiale de calitate. Opteaza pentru piese atemporale, care se vor dovedi alegeri inspirate si peste cativa ani, precum o rochie neagra sau una cu imprimeu floral, sacouri sau haine din lana. Poate crezi ca ai nevoie de haine scumpe, dar esential este ca ele reflecte stilul rafinat si sa fie confectionate din materiale rezistente in timp.

  1. Evita sa porti o incaltaminte incomoda

Pantofii din piele, cu toc, vor ramane pentru mult timp un simbol al elegantei. Important este sa te simti bine atunci cand ii porti, fara a da impresia ca iti este greu sa mergi cu ei. In acest caz, o pereche de incaltaminte cu toc mediu si un calapod potrivit iti ofera mai multa stabilitate. Exerseaza prin casa si alege pantofii potriviti, de preferat, din piele naturala sau piele intoarsa. Aceste materiale vor rezista mai mult in timp, mai ales daca vei ingriji pantofii corespunzator.

Eleganta este o atitudine pe care o poti deprinde in timp. Porneste de la dorintele tale si inspira-te de la alte persoane, pentru a-ti crea un stil propriu. In plus, pentru a transmite mesajul dorit, este important sa fii consecventa. La final, nu uita de atitudinea politicoasa si atenta pe care sa o adopti in viata de zi cu zi. Tu te regasesti in stilul elegant?

Sursa foto: Freepik

SanatateaFemeilor.ro

Leave a Comment
Share
Autor
SanatateaFemeilor.ro

Ultimele articole

Ce sa mananci toamna? Pregateste corpul pentru sezonul rece

Ce sa mananci toamna astfel incat sa fortifici sistemul imunitar si sa au un organism…

7 ore

Cele mai frecvente afectiuni ale tubului digestiv si ce le provoaca?

Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…

5 zile

Colici la bebelusi – cum se poate remedia problema?

Durerea de burtica, episoadele recurente de plans, incapacitatea de a se hrani corespunzator si gazele…

6 zile

Cum sa devii o persoana pozitiva? Cei din jur te vor aprecia

Daca si tu vrei sa stii cum sa devii o persoana pozitiva esti pe drumul…

o săptămână

Masa de pranz in weekend. Idei pentru a mentine o silueta zvelta!

Masa de pranz in weekend poate fi o reala provocare, in special atunci cand suntem…

2 săptămâni

Viata de familie – stabilitate si fericire, cum le obtii?

Sunt momente in care viata de familie poate fi o adevarata provocare. Probabil ca stii…

2 săptămâni

Acest site foloseste Cookie-uri