Vacanta de vara – unde aleg romanii sa isi petreaca concediul?

Vacanta de vara este de departe cea mai asteptata, atat pentru copii cat si pentru adulti. Evident ca litorarul si destinatiile la mare atrag cei mai multi turisti, in aceasta perioada.

Aproximativ 66% dintre romani isi vor petrece concediul in Romania, iar unul din patru spun ca bugetul alocat anul acesta pentru vacanta variaza intre 1.000 si 3.000 lei, rezulta dintr-un sondaj realizat de CEC Bank, in parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro.

„Cand vine vorba despre bugetul alocat anul acesta pentru vacanta de vara – aproximativ 10,5% dintre respondenti au mentionat ca vor aloca sub 1.000 lei, aproape 26% au raspuns intre 1.000 – 3.000 lei, 21% vor aloca intre 3.000 – 6.000 lei, circa 14% si-au programat intre 6.000 – 10.000 lei, iar peste 7% intentioneaza sa cheltuiasca peste 10.000 lei”, arata studiul.

Vacanta de vara – romanii aleg Romania

Aproape o treime dintre respondenti (32%) au spus ca isi vor petrece concediul in Romania, la mare, circa 27% merg la munte, iar aproape 7% isi vor petrece vacanta la rude/la tara. Totodata, peste 31% dintre respondenti afirma ca isi vor petrece vacanta in strainatate.

In ceea ce priveste rezervarile pentru vacanta, circa 81% dintre romani au mentionat ca se ocupa personal de acest aspect, in timp ce aproximativ 19% dintre ei apeleaza la serviciile unei agentii de voiaj.

Aproape 38% dintre cei care au raspuns sondajului sustin ca vor merge doar 3 – 4 zile in vacanta anul acesta, circa 40% spun ca au ales sa petreaca 7 zile de vacanta, aproximativ 12% vor pleca 10 zile, iar putin peste 6% vor petrece 14 zile sau chiar mai mult in vacanta,

„Odihna reprezinta principalul motiv pentru 55% dintre romanii care merg in vacanta, in timp ce peste 31% dintre respondenti declara ca vor imbina utilul cu placutul. Pentru 13,5% vizitarea obiectivelor turistice este principalul motiv pentru care merg in concediu, in timp ce mai putin de 1% dintre romani au declarat ca merg in vacanta pentru cumparaturi”, mai arata studiul.

Vacanta de vara – cum aleg romanii sa isi rezerve vacantele?

Asadar, indiferent unde vei petrece vacanta de vara, important este sa aloci o perioada de cel putin o saptamana concediului si sa te deconectezi de la activitatile specifice serviciului. Doar in acest mod mintea se va linisti, observa specialistii, iar cand se vor reintoarce la serviciu acesti oameni se vor simti energici si odihniti.

Totodata, peste 42% dintre respondenti afirma ca isi cumpara biletele online, in timp ce aproape 58% spun ca nu fac acest lucru si prefera sa le achizitioneze direct de la casele de bilete.

Cum sa iti mentii silueta in vacanta? Nu uita de miscare

Chiar daca esti in concediu si te odihnesti, nu inseamna ca nu poti sa o faci si intr-un mod activ. Miscarea in natura este un adevarat medicament pentru creier si corp, asa ca te va ajuta enorm. In special ca in acest mod vei sustine si un numar ridicat de calorii arse, exact ceea ce iti doresti.

De asemenea, hidrateaza-te din plin. In special daca te afli la plaja in aceasta perioada, ai nevoie de lichide pentru a mentine silueta. Nu uita ca inotul si plimbarile lungi pe plaja sunt fundamentale pentru mentinerea siluetei in forma…mai multe aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *