Cele mai intalnite boli ale inimii si tot ce trebuie sa stim despre ele

Secolul in care traim este dominat de patologia asociata inimii si intregului sistem cardiovascular. Din pacate si, totodata, din fericire, o serie de studii releva ca principalii factori de risc comportamentali ce ne predispun la dezvoltarea unei astfel de boli sunt dieta nesanatoasa, fumatul, consumul excesiv de alcool, sedentarismul si obezitatea, factori ce, de altfel, pot fi modificati.

De ce „din fericire”? Pentru ca desi acestia reprezinta doar o parte din factorii de risc cardiovasculari, putem observa ca sunt in acelasi timp factori pe care ii putem elimina din cotidian.

Nu este singura situatie in care comportamentele nocive descrise mai sus conlucreaza in defavoarea organismului nostru, de aceea nu trebuie sa uitam de celelalte riscuri la care suntem predispusi din cauza fumatului, obezitatii sau consumului de alcool, chiar daca bolile cardiovasculare reprezinta una dintre cele mai grave consecinte ale acestora.

Comanda acum exemplarul tau din lucrarea Inima Sanatoasa in Corp Sanatos! Invata sa faci fata presiunilor la care orice boala a inimii te supune! Descopera solutii AICI >>>

Cele mai intalnite boli ale inimii

Un nivel minim de cunostinte in ceea ce priveste bolile ce afecteaza inima si vasele de sange ne poate fi foarte util in lupta noastra cu acestea. Trebuie mai intai de toate sa ne cunoastem dusmanul pentru a incerca sa-l invingem. De aceea este important sa putem aprecia gravitatea hipertensiunii arteriale in functie de valorile pe care ni le afiseaza tensiometrul electric, spre exemplu, iar a sti sa recunoastem semnele si simptomele unui infarct miocardic poate fi de multe ori
decisiv atat pentru viata noastra, cat si pentru a celor din jur. Cat de mult ne ajuta sa stim ce inseamna o dieta sanatoasa in lupta cu colesterolul si in ce fel influenteaza valorile colesterolului lupta cu boala coronariana ischemica? Ei bine, toate aceste lucruri le putem afla in paginile urmatoare.

Hipertensiunea arteriala. Hipertensiunea arteriala este o boala cronica, fiind una dintre cele mai raspandite patologii cardiovasculare la nivel mondial si totodata una dintre marile probleme cu care se confrunta sistemul de sanatate publica. Pentru a intelege ce este hipertensiunea arteriala trebuie sa cunoastem cateva notiuni generale despre modul in care functioneaza sistemul nostru cardiovascular. Trebuie sa stim in primul rand ca inima noastra se poate afla in doua stari: o
stare de repaus, in care muschiul inimii se relaxeaza si ii permite acesteia sa se umple cu sange, sau asa-numita diastola, si o stare de contractie, in care aceasta impinge sangele in imensul circuit cardiovascular din care face parte, sau altfel spus sistola.

Descopera acum in lucrarea Inima Sanatoasa in Corp Sanatos modalitatile alternative de tratament special concepute pentru tine! Iti ofera solutii 100% naturale folosite cu succes de mii de ani! Ca tu sa te simti sanatos si in putere, DETALII AICI >>>

Cand trebuie sa ne ingrijoreze hipertensiunea arteriala?

Hipertensiunea arteriala este o boala ce poate fi transmisa ereditar. De aceea, daca avem rude de sange care sufera de hipertensiune arteriala, trebuie sa luam in considerare posibilitatea ca la un moment dat sa dezvoltam, la randul nostru, aceasta afectiune. Un factor de luat in considerare il reprezinta si varsta la care membrii familiei au dezvoltat aceasta boala. Daca acestia au fost diagnosticati inaintea varstei de 40 de ani, este recomandat sa ne monitorizam tensiunea arteriala anual, dupa varsta de 20 de ani.

In caz contrar, se recomanda un consult de specialitate o data pe an, dupa varsta de 40 de ani, pentru a fi siguri ca ne pastram o inima sanatoasa. Evident, in situatii particulare, nu trebuie sa indeplinim criteriile de mai sus pentru a dezvolta hipertensiune arteriala, si deci nu exista un pattern general valabil, putand fi diagnosticati cu hipertensiune arteriala la varste fragede chiar si in cazul in care nu avem rude care sa fi fost in aceeasi situatie ca si noi.

Cum aflu ca sunt hipertensiv? Diagnosticul de hipertensiune arteriala nu-l poate pune decat un medic specialist. Este bine ca prima masuratoare sa se faca intr-un cabinet de specialitate,in cadrul unui consult medical. In functie de valorile inregistrate, medicul cardiolog ne poate spune daca valoarea tensiunii noastre este una normala, daca riscam sa dezvoltam aceasta boala sau daca putem fi diagnosticati deja ca hipertensivi, in ultima situatie putandu-ne incadra si intr-o clasa de severitate. Valorile tensiunii arteriale sunt exprimate in milimetri coloana de mercur (mmHg).

Este hipertensiunea arteriala o boala vindecabila?

Hipertensiunea arteriala este o boala care, din nefericire, in majoritatea cazurilor ne va acompania intreaga viata. Este o boala cu care trebuie sa invatam sa traim si pe care trebuie s-o tratam eficient si s-o monitorizam atent. De cele mai multe ori, aceasta boala este una pe care nu o putem vindeca, insa ne putem mentine valorile tensiunii in limite normale printr-un tratament instituit la timp si in functie de patologia asociata persoanei in cauza. Atentie, in momentul opririi bruste a tratamentului, tensiunea arteriala va creste la valorile initiale crescute care au condus la acest diagnostic sau poate chiar la valori mai mari…mai multe in lucrarea „Inima Sanatoasa in Corp Sanatos”, detalii AICI >>>

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *