4 sfaturi pentru a investi in piesele cu adevarat importante pentru un look de vara rafinat

Garderoba ta de vara necesita o atentie mai mare decat celelalte optiuni de sezon, deoarece temperaturile ridicate vor avea o influenta mai mare asupra alegerilor tale de moda. Deoarece acum nu vei mai putea adauga prea multe straturi de haine, trebuie sa te asiguri ca cele alese vor fi cele mai potrivite, astfel incat tinuta ta sa fie ceea ce iti doresti. 

Spre deosebire de anotimpul rece, cand o tinuta este alcatuita din numeroase piese vestimentare (pantaloni/fusta, bluza/camasa, sacou si un pardesiu sau o geaca), vara ne obliga sa apelam la cat mai putine articole. De aceea, trebuie sa avem mare grija sa le alegem pe cele potrivite, astfel incat lookul nostru final sa fie cel dorit. 

Pentru ca vrem sa-ti cheltuiesti corect banii, te sfatuim sa investesti doar in piesele de baza, ce nu se vor demoda in urmatorii ani. Asadar, iata care sunt sfaturile noastre:

  1. Culorile deschise inspira rafinament

Imbracamintea in culori deschise, cat mai neutre, este cea mai buna prietena a ta, mai ales in timpul sezonului cald. Aceasta nu numai ca va pastra o temperatura mai scazuta a corpului decat cea in culori inchise (acestea absorb mai multa caldura), dar iti poate si oferi un aer mai rafinat. 

Nu degeaba femeile elegante, din inalta societate, pe care le vedem in filme sunt, in cele mai multe cazuri, imbracate in tinute monocrome, fie albe, fie bej. Asadar, pentru a avea un look elegant pe timpul acestei veri, investeste in imbracamintea deschisa la culoare. Pentru un plus de rafinament, poarta parfumurile din colectia Scandal, ce iti vor evidentia delicatetea trasaturilor feminine. 

  1. Less is more in materie de machiaj 

Chiar daca regasim astazi pe piata o multitudine de produse, menite sa corespunda oricarei nevoi ale tenului nostru, atunci cand iti doresti sa ai un aspect elegant si feminin, regula este simpla: less is more. Machiajul usor si natural este ideal pentru un aspect fresh pe timpul verii, atunci cand temperaturile devin tot mai greu de suportat. 

Lasa deoparte creionul dermatograf negru si fardurile mate, de culori inchise. Investeste intr-un fond de ten cu o textura cat mai usoara, eventual pe baza de apa, un ruj sau gloss care rezista mult timp pe buze fara a le usca, o mascara ce ofera profunzime privirii tale fara a curge si un blush ce iti contureaza armonios pometii. 

  1. Daca ar trebui sa ai o singura geanta, alege una maro 

Stim ca gentile sunt una din cele mai des intalnite pasiuni ale femeilor. De aceea, daca ar trebui sa investesti intr-o singura geanta, te sfatuim sa alegi una maro: un model de marime medie, intre plic si geanta tote, care sa aiba atat bareta de mana, cat si de umar. Aceasta este ideala pentru orice sezon, iar vara se va asorta perfect cu toate tinutele tale deschise la culoare. 

  1. Alege bijuterii in culorile pamantului 

Orice tinuta de zi sau de seara trebuie accesorizata corect, pentru ca ea sa fie pusa in valoare. Pentru asta, este indicat sa optezi pentru bijuterii in culorile pe care le regasim in natura. Cauta coliere, bratari si cercei in nuante de albastru, maro, verde sau auriu. Acestea vor fi o pata de culoare discreta, dar de efect in tinuta purtata. Daca vei opta pentru un colier sau o pereche de cercei maxi, bijuteria va fi piesa statement a tinutei.    

A avea o tinuta impecabila de fiecare data poate insemna ceva efort, dar nu trebuie sa implice si o gaura in buget. Invata sa investesti in lucruri de calitate, cu un croi clasic, pe care le poti asorta cu usurinta, iar lookul tau stilat va fi, de asemenea, unul accesibil financiar. 
Sursa foto: Shutterstock

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *