Dezvoltarea creierului uman – Rolul educatorului in fiecare etapa
Va reamintim ca dezvoltarea creierului uman nu este un proces automat. Ea depinde de faptul ca fiecarui copil unic i se ofera oportunitati de a interactiona in relatii pozitive si in medii favorabile. Prin urmare, este esential ca toate activitatile de invatare sa fie atent planificate, bine structurate si sustinute, in medii care sa permita experiente adecvate copiilor.
Mai ales, se cer abilitati diferentiate ale educatorilor, in functie de varsta copilului. Astfel, se explica necesitatea pregatirii specializate si deprinderea unor abilitati care permit copilului largirea ariei de cunoastere a acestuia printr-o gama extinsa de activitati imbogatitoare, care-i permit sa-si foloseasca imaginatia si creativitatea.
Asadar, o baza puternica si educatori priceputi ii ajuta pe copii sa dezvolte abilitatile de care au nevoie pentru a deveni adulti care functioneaza bine. Mai ales ca, timpul dintre nastere si varsta de 3 ani este o perioada de dezvoltare rapida a creierului, cand se stabilesc miliarde de conexiuni intre neuronii individuali.
Alegeti pregatirea specializata pentru TITULARIZARE pe postul de educator-puericultor, detalii AICI >>>
Dezvoltarea creierului uman – cum poti deveni specialist?
Pentru ca omul potrivit la locul potrivit face adevarate minuni! Si daca ne dorim generatii viitoare de copii sanatosi, educati si independenti, trebuie:
- sa formam oamenii potriviti, apti pentru aceste performante, cu educatie specializata;
- sa cream medii prielnice dezvoltarii acestor copii;
- sa fim receptivi la noile tendinte si instrumente de educare moderna pentru a le valorifica.
Daca va aflati in fata acestui moment hotarator din cariera dvs., cu siguranta realizati importanta pe care trebuie sa o acordati pregatirii dvs., mai exact:
cunoasterea reperelor fundamentale de invatare si dezvoltare timpurie a copilului aflate in programa pentru disciplina limba si literatura romana, introducere in pedagogie – educatie timpurie si curriculumul pentru educatia timpurie a copiilor sub 3 ani, metodica desfasurarii activitatilor instructiv-educative in cresa;
responsabilitatea si importanta rolului de educator-puericultor la acest nivel pentru generatia viitoare – educatia copiilor de cresa (0-3 ani);
complexitatea meseriei de educator-puericultor care reuneste trasaturi atat specifice profesiei didactice, cat si roluri de ingrijire si de nutritie, tinand cont de necesitatea unei abordari unitare a dezvoltarii copilului mic (sanatate, protectia copilului si educatie).
Lucrarea Teste rezolvate pentru reusita la examenul de titularizare EDUCATOR-PUERICULTOR va poate ajuta, DETALII AICI >>>
Cui se adreseaza lucrarea, ce probleme rezolva, cum?
Lucrarea Teste rezolvate pentru reusita la titularizare EDUCATOR-PUERICULTOR se adreaza educatorilor-puericultori si, respectiv, suplinitorilor care vor sa devina titulari prin participarea la examenul de titularizare. Nota pentru Titularizare pe post impune promovarea examenului cu minimum 7, iar postul de suplinitor se poate obtine cu note de minimum 5 atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala profilului postului.
Educatorul-puericultor este persoana calificata pentru nivelul de educatie anteprescolara (0-3 ani), derulata in cadre institutionale, cum ar fi cresele, gradinitele, cluburile, centrele de zi sau centrele de recreere si joaca.
Lucrarea vine in sprijinul candidatilor la examenul de titularizare pe postul de educator-puericultor.
Contine 25 de teste rezolvate complet, conforme programei de titularizare pentru examenul de educator-puericultor.
Ofera explicatii si indrumari pentru rezolvarea in timp util, cu rezultate maxime.
Va doriti reusita la titularizare? Comandati acum exemplarul dvs. si antrenati-va serios pentru nota 10 la examen, detalii AICI >>>