Reteta de weekend: clatite delicioase, fara gluten!
Daca si tu vrei sa ai grija de silueta, dar si sa fii sanatoasa, atunci ar trebui sa incerci aceste clatite fara gluten. In acest mod vei experimenta o reteta noua, savuroasa si mult mai eficienta, atunci cand vorbim despre procesul de slabire.
Acum ca primavara se apropie, nu putine sunt femeile care ar vrea sa piarda cateva kilograme, dar fara a renunta la desert. Asa ca noi suntem aici pentru a-ti spune ca este posibil.
Atunci cand alegi clatite fara gluten, indulcite cu sirop de artar sau de agave, poti sa fii sigura ca esti pe drumul cel bun. Iar asta nu este tot. Iti propunem o reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat.
Esti gata sa incepi weekend-ul cu un dulce sanatos?
Clatite fara gluten – ce trebuie sa stii?
Despre gluten am mai discutat si stii deja ca poate provoca inflamatii la nivelul organismului, plus ca „sustine” ingrasarea. Asa ca este momentul sa optam si pentru alte tipuri de faina, cum ar fi cea de hrisca.
Apropo, daca vrei sa mai alternezi cerealele pe care le consumi la micul dejun, incearca si fulgii de hrisca, in special cei crocanti. Cu siguranta iti vor placea, mai ales daca ii consumi alaturi de capsune, lapte vegetal si cateva nuci.
Revenind la retete de weekend, hai sa vedem ce ingrediente ne sunt necesare:
Clatite fara gluten
Ai nevoie de:
– o cana faina de hrisca
– 2 lingurite praf de copt
– 1-2 linguri cacao sau pudra de carob
– un praf de sare
– 1/3 cana de lapte vegetal (de preferat, mai putine calorii)
– 2-3 linguri sirop de artar sau agave
– 4 linguri suc de lamaie proaspat stors
Clatite fara gluten – cum se prepara?
In primul rand, intr-un bol vei amesteca faina de hrisca, praful de copt, cacaua, sarea si pudra de cacao. In alt bol vei amesteca laptele vegetal alaturi de sucul de lamaie si vei lasa de-o parte pret de 10 minute. Apoi se va adauga siropul de artar si se va amesteca bine compozitia. Acum este momentul sa torni peste faina din primul bol continutul din al doilea recipient, adica laptele cu restul ingredientelor.
Amesteca bine si pregateste o tigaie antiaderenta. Prajeste bine fiecare clatita pret de 1-2 minute pe fiecare parte, fara ulei, daca poti.
Vei obtine clatite fara gluten absolut delicioase, pe care le poti servi alaturi de capsune, afine, putina miere si nuci. Vor fi excelente la micul dejun, asa ca vei primi toate laudele.
Daca nu esti la dieta si nici nu ai de gand pentru ca nu este cazul, iti recomandam inca o reteta absolut delicioasa.
Clatite de cartofi – ai chef de ceva nou?
Sigur iti plac clatitele dulci si probabil ca le consideri unul dintre cele mai bune deserturi. Dar ce ar fi sa incerci si aceasta reteta absolut delicioasa, dar care merge bine si cu alimentele sarate?
Pentru aceste clatite de cartofi ai nevoie de:
4 cartofi
200 ml lapte fierbinte
300 grame faina…vezi reteta de clatite de cartofi aici >>>