Afectiuni si tratamente

Cum se manifesta stresul? Simptome fizice pe care le ignori

Cum se manifesta stresul si care sunt simptomele pe care trebuie sa le urmaresti? Exista cateva semne pe care s-ar putea sa nu le asociezi cu stresul, desi indica acest lucru.

De multe ori durerile de stomac, migrenele, anxietatea sau dificultatea in a adormi sunt o consecinta nefasta a stresului. Multi oameni au senzatia ca sunt bolnavi si se ingrijoreaza. De fapt, in cele mai multe cazuri eliminarea stresului ar putea face minuni. Asa ca vom afla mai multe despre cum sa ne eliberam de acest „microb” al secolului 21.

Cum se manifesta stresul? De cele mai multe ori vei fi mai agitata ca de obicei, multi isi pot pierde si pofta de mancare. Desigur ca altii mananca mai mult pe fond nervos, asa ca variaza enorm ce se poate petrece. Haide sa descoperim mai multe impreuna.

Cum se manifesta stresul si ce trebuie sa intelegi

De cele mai multe ori, atunci cand avem emotii sau suntem stresati, corpul nostru incepe sa somatizeze aceste stari. Majoritatea oamenilor experimenteaza afectiuni ale stomacului. Asa ca diareea, durerile abdominale si chiar indigestia pot aparea pe acest fond. Desigur ca exista si persoane care nu pot manca, din cauza starii de nervozitate perpetua pe care o traiesc.

Asa ca fii atenta la aceste simptome, iar daca persista incearca sa corectezi. De exemplu, poti merge la yoga sau la pilates, pentru a te relaxa. Poti opta pentru plimbari in parc sau alergari usoare. O discutie cu un terapeut poate fi miraculoasa, la randul sau. Cel mai important este sa iesi din aceasta stare pentru a te putea bucura din nou de viata.

Obiceiurile anxioase pot aparea ca urmare a stresului, de asemenea. Sigur ai remarcat persoane care isi rod mereu unghiile, se joaca cu parul, clipesc rapid, etc. Tot felul de mici ticuri menite sa atraga atentia tocmai pentru ca nu se simt confortabil. De obicei aceste persoane nu se simt deloc in largul lor.

Cum se manifesta stresul – de ce apar problemele cu somnul?

Tocmai din cauza faptului ca aceste persoane sunt mult prea atasate de ceea ce se petrece in jur si de gandurile lor. Acesti oameni au o dificultate in a se relaxa, asa ca nu pot dormi ore in sir. Adrenalina este secretata, iar acestia au senzatia ca nu le este somn. In realitate, imposibilitatea de a reusi sa se relaxeze duce la aceste insomnii teribile.

Nu uita ca somnul este fundamental pentru o sanatate mai buna, asa ca bucura-te de cel putin 7 ore de somn pe noapte.

De asemenea, pot aparea dureri de cap insuportabile, tensiune in corp, la nivelul umerilor sau al spatelui. Bolile de piele severe sunt alt simptom al stresului cronic, asa ca nu ignora aceste semne.

Ce poti face pentru a preveni stresul, in mod natural?

Incearca sa vii in momentul prezent si sa nu te mai lasi dusa de val, de fiecare data. Specialistii sunt de parere ca respiratia ne poate ajuta enorm in aceste momente. Data viitoare cand te enervezi, respira adanc si fii atenta la acest proces. Inspira, expira si pune atentie doar acestei actiuni. S-ar putea sa ramani uimita cand vei remarca cat de util este acest exercitiu.

Evident ca poti cere sfatul unui medic, in special atunci cand simti ca devine prea greu sa gestionezi singura intreaga situatie.

Stresul cauzat de pandemie. Cum iti controlezi emotiile si gandurile?

Desigur ca nu este tocmai usor, de aceea exista atatea carti pe aceasta tema, iar psihologii incearca sa ofere raspunsuri de zeci de ani. Evident ca principiul care sta la baza vindecarii este foarte simplu.

Cu alte cuvinte, este imperios necesar sa nu mai dai importanta acestor ganduri. Zis si facut, dar ce poti face cand nu este atat de usor, iar fluxul gandurilor pare sa se inteteasca pe zi ce trece? Mai multe despre stresul cauzat de pandemie >>>

Dobrin Mara

Leave a Comment
Share
Autor
Dobrin Mara

Ultimele articole

Gustari de POST sub 100 de calorii

Ce ar fi sa incerci si tu aceste gustari de post sub 100 de calorii?…

3 zile

Boli digestive – cele mai frecvente afectiuni si ce le provoaca?

Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…

4 zile

Sfaturile nesolicitate – de ce sa NU le oferi?

Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…

5 zile

Abdominoplastia – o procedura des solicitata pentru redobandirea formelor armonioase

Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…

6 zile

Cerealele integrale in alimentatia de zi cu zi. De ce joaca un rol cheie?

Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…

6 zile

Vindecarea cu Ki-Kou: Secrete si tehnici de VINDECARE chinezesti

Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…

7 zile

Acest site foloseste Cookie-uri