Meniul de sarbatori cu siguranta este unul bogat, de cele mai multe ori. In special ca romanii sunt traditionalisti, asa ca preparatele animale sunt la mare cautare in aceste zile.
Nu ca ar fi ceva gresit, dar atunci cand mancam in exces este clar ca silueta, dar si sanatatea, vor fi afectate. Tocmai de aceea meniul de sarbatori ar trebui sa fie unul echilibrat. Chiar nu este o idee buna sa mancam preparate grele si pline de calorii la fiecare masa. Desigur ca ti-am pregatit si cateva trucuri pentru a reusit sa treci cu bine peste aceste „provocari” culinare.
Nu te vom pune la dieta tocmai acum, mai degraba iti vom explica cum sa abordezi masa de sarbatori, pentru ca tu sa te mentii in forma. Haide sa vedem cum poti face sa intri in anul nou cu o silueta zvelta!
Poate ca abia astepti sa mananci o felie de friptura, cozonac sau sarmale. Si nu este nimic ciudat, doar ca nu uita ca nu trebuie sa le servesti pe toate la aceeasi masa! Multi romani cred ca de sarbatori trebuie sa manance mai mult ca de obicei, ceea ce nu este deloc o idee buna.
In loc sa te alegi cu dureri de stomac si stare de rau, mai bine invata sa fii cumpatata. De exemplu, ce ar fi ca in prima zi de sarbatori sa mananci sarmale, iar in a doua zi de Craciun sa optezi pentru friptura? Desigur ca o farfurie de ciorba merge in ambele zile, dar nu-i asa ca te-ai simti mai bine daca ai manca fara paine? Sau daca nu concepi sa mananci o ciorba acra fara renumita paine, asigura-te ca ai la dispozitie paine integrala sau fara gluten. De asemenea, nu manca mai mult de o felie, este suficient.
Poti servi desertul putin mai tarziu ca de obicei, alt truc care te va ajuta sa sustii digestia. De exemplu, daca ai mancat la ora 14, ce ar fi sa mananci o felie de cozonac sau o bucata de tort de abia la ora 16? Cu siguranta atunci te vei simti mai lejera, pentru ca sistemul digestiv a facut deja o mare parte din „indatorirea” sa.
Daca nu poti renunta la preparatele care se servesc de obicei ca aperitive, nu este nicio problema. Am gasit o solutie. Poti servi o portie de salata de boeuf, slaninuta, oua umplute sau toba la micul dejun. Desigur ca vei pastra echilibrul, incepand ziua cu un mic dejun proteic. In acest fel iti vei satisface pofta si vei manca mai putin la masa de pranz.
Seara poti manca o salata de cruditati, cu branza feta, rosii si masline, o felie de paine integrala, etc. In acest fel nu vei avea stomacul plin inainte de culcare. Desigur ca poti varia si micul dejun, in special daca stii ca la pranz ai tendinta de a manca prea mult.
Poti servi la micul dejun un bol cu cereale integrale si lapte vegetal, un avocado cu paine prajita sau salata de vinete. Aceste preparate sunt lejere si gustoase, echilibrand astfel meniul de sarbatori.
De asemenea, poti renunta la rontaieli. Alune, nuci, covrigei sau chipsuri servite alaturi de un pahar cu vin sau bere. Acestea nu fac altceva decat sa-ti mareasca numarul de calorii consumate, ceea ce sigur nu vrei in aceste zile.
Nu uita ca intre Craciun si Revelion sa tii o dieta de detoxifiere. Adica poti manca mai multe cruditati si produse vegetale in acele zile. Consuma salate, fructe si legume proaspete, nuci, seminte si sucuri naturale.
Si nu uita sa faci miscare. Macar o plimbare de 30 de minute pe zi sau cateva exercitii usoare.
Cu siguranta te vei simti mult mai bine dupa sarbatori, daca urmezi aceste sfaturi simple!
Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…
Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…
Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…
Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…
Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…
Cu siguranta iti va placea aceasta reteta de weekend, in special daca si tu iti…
Acest site foloseste Cookie-uri
Leave a Comment