Știai că cele mai expuse la a dezvolta incontinență urinară sunt femeile în timpul sarcinii, după naștere și atunci când ajung la menopauză? Incontinența urinară sau pierderea involuntară de urină este o afecțiune frecventă care poate afecta ambele sexe, în special femeile și bătrânii!
Află și tu 5 sfaturi utile care te pot ajuta să previi această neplăcere!
Deshidratarea poate provoca constipație sau iritație a vezicii urinare. Apa este cel mai bun lichid pentru prevenirea deshidratării, dar poți consuma și alte lichide hidratante cum ar fi sucul de fructe, ceaiul, laptele sau supa. Pentru a preveni deshidratarea:
Culoarea urinei îți poate indica dacă ai consumat suficiente lichide, aceasta trebuie să fie galben pal (excepție făcând prima urină din ziua respectivă care, de obicei, este mai concentrată). Dacă observi că urina este galben închis înseamnă că nu ai consumat suficiente lichide. Ia în considerare faptul că anumite alimente sau medicamente pot să modifice culoare urinei.
Constipația poate agrava incontinența urinară, de aceea este recomandat să menții un tract intestinal echilibrat. Un aport crescut de fibre te poate ajuta de aceea te sfătuim să:
Activitatea fizică zilnică ajută la prevenirea constipației și menținerea tonusului muscular. Exercițiile fizice ajută și la menținerea unei greutăți corporale adecvate astfel încât se va reduce presiunea asupra planșeului pelvin. Planșeul pelvin este situat în partea inferioară a pelvisului, acesta fiind format din totalitatea mușchilor și fasciilor care susțin vezica urinară, uterul, intestinul și este răspunzător de funcția sexuală. În timp, din cauza sarcini, nașterii sau înaintării în vârstă acesta poate să își piardă tonusul muscular și să favorizeze incontinența urinară.
Obiceiurile sănătoase legate de mersul la toaletă pot ajuta la prevenirea problemelor vezicii urinare și intestinului. Iată ce ar trebui să faci:
Un stil de viață echilibrat ajută la prevenirea incontinenței urinară:
Sfaturile noastre puse în practică din timp, te pot ajuta să previi apariția incontinenței urinare! Iar dacă te confrunți deja cu această problemă, le poți aplica pentru a ameliora simptomatologia!
Cum sa faci pizza la tigaie, una dintre cele mai gustoase si usor de preparat…
Fertilitatea la femei poate fi afectata de numerosi factori, inclusiv probleme legate de sanatate precum…
Bautura care distruge creierul s-ar putea sa te surprinda si nu intr-un mod placut. Daca…
Sanatatea digestiva este un aspect esential al starii de bine, asa ca ar trebui sa-i…
Semintele de canepa au inceput sa capete popularitate si in Romania, asa ca este momentul…
Despre trecerea la ora de vara s-a tot discutat in ultimii ani, nu putini fiind…
Acest site foloseste Cookie-uri
Leave a Comment