Alimentatie

Consuma mai multa apa: 7 sfaturi practice

Apa este esentiala pentru sanatatea si bunastarea fiecaruia dintre noi. Corpul uman are nevoie de apa pentru a functiona corect, iar consumul adecvat de apa aduce numeroase beneficii pentru sanatate. Cu toate acestea, multi oameni nu consuma cantitatea recomandata de apa zilnic. 

Pentru a te ajuta sa iti maresti aportul de apa, am adunat cateva sfaturi eficiente, pe care merita sa le pui in practica. 

  1. Stabileste-ti un obiectiv zilnic

Unul dintre cele mai simple si eficiente moduri de a consuma mai multa apa este sa-ti stabilesti un obiectiv zilnic. Acesta este, de obicei, de aproximativ 2 litri de apa pe zi, dar poate varia in functie de nevoile individuale. Foloseste o sticla de apa pentru a masura cantitatea pe care o bei si incearca sa atingi obiectivul propus.

  1. Consuma o apa de buna calitate

Faci si tu parte din acea categorie de persoane care spun ca nu le place gustul apei sau ca nu pot consuma apa plata, pur si simplu? Un filtru apa robinet poate fi o investitie excelenta pentru imbunatatirea calitatii apei pe care o consumi. Filtrul ajuta la eliminarea impuritatilor si a clorului, imbunatatind gustul si mirosul apei. De asemenea, acesta poate reduce prezenta fierului si a substantelor chimice nocive.

  1. Incepe-ti ziua cu apa

Dimineata, dupa ce te trezesti, bea un pahar de apa. Acest lucru te poate ajuta sa-ti hidratezi organismul dupa perioada de repaus si sa iti activezi metabolismul. Poti consuma un pahar cu apa cu o lingurita de otet – este o metoda cu numeroase beneficii pentru sanatate. Poti bea un pahar de apa calduta, eventual cu cateva picaturi de lamaie, pentru a regla tranzitul intestinal. 

  1. Ai mereu apa la indemana

Poarta mereu cu tine o sticla de apa pe care o poti umple oriunde. Astfel, vei avea intotdeauna acces la apa si vei fi mai tentat sa bei atunci cand simti sete. O sticla de dimensiuni standard, de pilda de jumatate de litru, te poate ajuta sa contorizezi cantitatea de apa consumata zilnic. Pe timp de vara, poti investi intr-o sticla de apa cu sistem de racire sau intr-un termos, ca sa te bucuri de apa la o temperatura placuta si revigoranta.

  1. Foloseste aplicatii mobile

Exista numeroase aplicatii disponibile pentru telefoanele mobile care te pot ajuta sa-ti monitorizezi consumul de apa. Aceste aplicatii iti pot trimite notificari si iti pot reaminti sa bei apa la intervale regulate. De asemenea, ele te felicita pentru atingerea si depasirea obiectivelor, creand o motivatie suplimentara.

  1. Fa-ti apa mai atractiva

Daca nu-ti place gustul apei plate, poti adauga cateva felii de lamaie, cateva frunze de menta sau bucati de fructe proaspete pentru a-i oferi un gust mai placut. Aceasta poate fi o modalitate excelenta de a face apa mai atragatoare si mai usor de consumat.

Atunci cand vine vorba despre adaugarea de fructe in apa, exista alternativa de a pune cuburi de fructe proaspete, dar poti apela si la fructe congelate sau la suc de fructe congelat. Astfel, paharul tau va arata mai interesant si mai tentant, iar tu te vei racori in zilele toride de vara.

  1. Consuma alimente bogate in apa

 O alta modalitate de a-ti creste consumul de apa este sa incluzi in dieta alimente bogate in apa, cum ar fi pepenele verde, castravetii, rosiile si portocalele. Acestea nu numai ca iti vor oferi hidratare, dar vor aduce organismului si nutrienti. Totusi, e bine sa fii constient de continutul de carbohidrati al unora dintre aceste fructe si legume.

Consumul adecvat de apa este esential pentru sanatate, motiv pentru care este important sa te straduiesti sa consumi suficienta apa pe zi. Recomandarea celor doi litri de lichide este una vaga: in functie de greutatea corporala, de temperatura mediului sau de nivelul de activitate fizica, aceasta cantitate poate creste semnificativ. 

Sursa foto: Shutterstock

SanatateaFemeilor.ro

Leave a Comment
Share
Autor
SanatateaFemeilor.ro

Ultimele articole

Gustari de POST sub 100 de calorii

Ce ar fi sa incerci si tu aceste gustari de post sub 100 de calorii?…

22 de ore

Boli digestive – cele mai frecvente afectiuni si ce le provoaca?

Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…

2 zile

Sfaturile nesolicitate – de ce sa NU le oferi?

Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…

3 zile

Abdominoplastia – o procedura des solicitata pentru redobandirea formelor armonioase

Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…

4 zile

Cerealele integrale in alimentatia de zi cu zi. De ce joaca un rol cheie?

Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…

4 zile

Vindecarea cu Ki-Kou: Secrete si tehnici de VINDECARE chinezesti

Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…

5 zile

Acest site foloseste Cookie-uri