Un pahar de vin zilnic, este sanatos? Ce ne sfatuiesc specialistii
Un pahar de vin zilnic, este o idee buna sau nu prea? Cu siguranta ai remarcat amploarea pe care a capatat-o industria vinului, asa ca nu este de mirare ca si consumul a crescut considerabil. Asadar, ce trebuie sa stii despre celebra zicala care spune ca un pahar de vin consumat zilnic este sanatos? Ei bine, in primul rand este demn de precizat ca aceasta nu este tocmai o idee grozava. In special cand vrei sa ai grija de silueta, dar si de psihicul tau.
Nu ne intelege gresit, este placut sa servesti un pahar cu vin, dar poate ca ar fi bine sa nu o faci zilnic. Totusi, este o bautura alcoolica, asa ca este si mai bine daca vei consuma un ceai de fructe inainte de somn, in special.
In pofida aparentelor, alcoolul agita organismul, in special daca este consumat chiar inainte de somn.
Un pahar de vin zilnic – o idee buna sau nu?!
Desi se spune ca un pahar de vin rosu natural poate face bine inimii, atat timp cat nu este consumat in exces, nu acelasi lucru putem spune si despre tensiunea arteriala. Aceasta ar putea creste ca urmare a consumului de alcool, tocmai de aceea este bine sa te limitezi la maxim un pahar de vin pe zi. Preferabil ar fi sa nu consumi vin mai mult de 2-3 ori pe saptamana.
Nu uita ca vinul este caloric. Ceea ce inseamna ca are undeva intre 90-125 de calorii per pahar. Asa ca gandeste-te bine inainte de a bea cateva pahare de vin rosu si dulce. Acela are si mai multe calorii, plus ca, in cazul in care tii regim de slabire, este indicat sa nu consumi mai mult de 1-2 pahare de vin pe saptamana. De preferat vin rose, demisec. Evita-le pe cele dulci pentru ca au mai multa fructoza.
Nu uita ca organismul prioritizeaza arderea caloriilor din alcool, ceea ce inseamna ca cele asimilate din macronutrienti sunt neglijate. Cu alte cuvinte, trupul tau ar putea face rezerve de grasime, exact ce NU iti doresti.
Cum alegi vinul potrivit in functie de ceea ce mananci? Pestele si fructele de mare
In acest caz, vorbim despre carne alba, asa ca vinul ales trebuie sa fie neaparat unul alb. Carnea de peste are, insa, proprietati diferite in functie de specie, iar acest lucru este valabil si in cazul fructelor de mare. Din fericire, exista si o gama variata de soiuri de vin alb, asa ca poti gasi bautura potrivita pentru fiecare situatie in parte.
Astfel, pestele cu o carne mai slaba, cum este cazul carasului sau al bibanului, se consuma cu un vin alb usor, cu o aroma discreta si gust racoritor. De cealalta parte, pestele mai gras, precum scrumbia, somonul sau macroul se consuma in compania unui vin alb cu o aroma puternica si aciditate revigoranta pentru a „taia” grasimea…mai multe despre vinul potrivit aici >>>