Noutati

Profesional si personal: la ce detalii sa fii atenta pentru o prima impresie excelenta

Cu fiecare zi, apar noi si noi provocari carora vrei sa le faci fata. Situatii neprevazute, intalniri cu oameni noi sau sedinte si prezentari pentru noile tale proiecte. In fiecare dintre aceste stiuatii, dar si la intalnirile mai putin oficiale, exista cateva detalii la care e bine sa fii atenta. Daca vei tine cont de ele, acestea vor aduce reale impresii pozitive in ceea ce te priveste, atat persoanelor cunoscute, cat si celor pe care ii vezi pentru prima data. Iata la ce capitole ai putea excela, fara foarte mult efort. 

Aspect

Clasicul cliseu referitor la prima impresie nu a aparut intamplator. Un aspect ingrijit la o intalnire de afaceri sau la un interviu conteaza mai mult decat am vrea sa recunoastem. Vorbim aici de imbracamintea potrivita ocaziei si de un makeup care sa accentueze unele trasaturi exact cat trebuie, nici mai mult, nici mai putin. Unghiile, parul si pantofii sunt, de asemenea, aspecte la care sa ai grija sa fie curate, aranjate potrivit si cu gust. 

In plus, accesoriile trebuie să completeze intreaga tinuta, sa nu distraga atentia prea mult, dar sa exprime eleganta si sa denote siguranta de sine de care ai nevoie. In cele din urma, este vorba despre a purta ce ti se potriveste si te avantajeaza, pentru a evidentia faptul ca ai incredere in tine.

Atitudine

Atunci cand vorbim de mesajul pe care il transmitem si de felul in care abordam o situatie, depunem, fără indoiala, un efort mare pentru a ne mentine mereu o atitudine calma, relaxata si profesionista. Un astfel de comportament mereu va insufla incredere. 

Situatiile solicitante au obiceiul de a strica aceasta armonie, iar pentru a le evita sau pentru a reduce la minimum efectele nefaste, este de luat in considerare fie un exercitiu de respiratie, menit sa aduca un calm rapid, fie o mimica neutra sau evitarea unui raspuns agresiv. Pe masura ce exersezi, vei reusi sa folosesti mereu un ton calm si sa gasesti repede solutii la probleme, fara sa devii iritata, chiar daca situatia este neplacuta. 

Modul de a comunica

Din capitolul comunicarii fac parte, pe langa limbajul verbal si gesturile, mimica, sau tempoul cu care vorbim. Inainte de o discutie, avem optiunea de a ne documenta inainte si de a invata sensurile unor cuvinte-cheie din anumite contexte (atunci cand vorbim de domenii specializate). 

Cand suntem in dificultate, comunicarea nonverbală este insa ceva mai dificil de stapanit. Acest lucuru se intampla pentru ca, uneori, fata noastra lasa sa se inteleaga mesajul fara a mai fi nevoie de cuvinte. Expresiile faciale dar si tonul vorbirii se pot, de asemenea, tine sub control prin exercitiu – o oglinda sau o inregistrare audio/video ar putea sa iti spuna exact la ce ar trebui sa mai lucrezi.

Punctualitate

Pe cat de clar este acest concept al punctualitatii, pe atat de multi este incalcat, iar oamenii ajung la destinatie cu întarziere. Nu includem in aceasta categorie acele situatii cand trebuie sa fii ultima persoana care ajunge sau cand este indicat sa mai intarzii un discurs pentru aspecte care tin mai mult de organizare si nu de tine. Limitele nu ar trebui niciodata sa fie impinse la extrem pentru a nu da dovada de lipsa de respect. Asadar, in aceasta situatie scuzele cu traficul, de exemplu, nu sunt de bun augur. Asigura-te mereu ca ai o marja de eroare pe care sa poti conta.

Pentru a avea o pivire de ansambu si mai larga, trebuie retinut: codul bunelor maniere se extinde mult peste notiunea de punctualitate sau peste celelate idei prezentate mai sus si vizeaza majoritatea aspectelor vietii sociale. Acest cod este extrem de stufos si complex, astfel ca, de regula, doar trainerii in acest domeniu au raspunsuri la toate dilemele. Este indicat sa cunosti pentru inceput cateva idei de baza, precum compotamentul la un restaurant sofisticat sau formele potrivite de adresare, mai ales in contextele sociale publice si evenimente importante. In rest, odata ce esti stapana pe tine si stii ca esti pregatita sa reactionezi potrivit, simte-te bine cu reusitele tale si increderea ta nu va trece neobservata.

Sursa Foto: Shutterstock

SanatateaFemeilor.ro

Leave a Comment
Share
Autor
SanatateaFemeilor.ro

Ultimele articole

Boli digestive – cele mai frecvente afectiuni si ce le provoaca?

Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…

15 ore

Sfaturile nesolicitate – de ce sa NU le oferi?

Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…

2 zile

Abdominoplastia – o procedura des solicitata pentru redobandirea formelor armonioase

Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…

3 zile

Cerealele integrale in alimentatia de zi cu zi. De ce joaca un rol cheie?

Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…

3 zile

Vindecarea cu Ki-Kou: Secrete si tehnici de VINDECARE chinezesti

Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…

4 zile

Reteta de weekend – burgeri cu zucchini, ii vei adora!

Cu siguranta iti va placea aceasta reteta de weekend, in special daca si tu iti…

7 zile

Acest site foloseste Cookie-uri