Noutati

Otet de mere facut in casa: pasii de preparare

Poate crezi ca doar gospodinele desavarsite fac in casa otet de mere. In cazul in care te-ai gandit ca este un proces greu si anevoios, te-ai inselat. Ai nevoie insa de putina rabdare. In acest articol ne-am propus sa iti prezentam pas cu pas ce ai de facut, pentru a face chiar tu otet de mere.

Asadar, daca vrei sa ai in casa un otet natural iti venim in ajutor cu informatiile necesare. Otetul de mere este produs din suc de mere fermentat.

Cum fac otetul de mere? Pasii de preparare

In primul rand ai nevoie de mere foarte coapte, putin batute. Deci daca te afli in situatia in care ti-au ramas mere, care daca mai stau inca putin risca sa se strice, atunci este minunat sa beneficiezi de ele facandu-le otet. Pe langa mere, apa si zahar, asigura-te ca ai recipientele potrivite in care sa pui otetul. Poti achizitiona online, usor si rapid, sticle pentru ulei si otet.

1. Pregateste merele

Spala merele bine sub jet puternic de apa. Apoi fara sa le cureti de coaja, taie-le in sferturi. Nu este nevoie sa indepartezi cotoarele. Dupa acest prim pas, da merele prin razatoarea mare sau daca ai un robot de bucatarie, marunteste-le in felul acesta.

2. Adauga zaharul si apa

Dupa ce ai maruntit merele, pune-le intr-un vas de sticla, inox sau email (un borcan incapator este o optiune foarte buna). Umple doar trei sferturi din recipient cu merele maruntite. Adauga zaharul. Se pune 50 de grame de zahar la un kilogram de mere. Toarna apa calduta, dupa ce in prealabil a fost fiarta, astfel ca merele sa fie complet acoperite (dar nu umple pana sus vasul cu apa). Acopera recipientul cu o panza din tifon.

3. Pune merele la fermentat

Dupa ce ai pregatit merele in vas, trebuie sa le lasi la fermentat. Este nevoie sa stea in conditii propice. Astfel, incaperea trebuie sa fie o camera incalzita, cu o temperatura in jur de 25°C. Lasa vasul la fermentat pentru doua saptamani. In tot acest timp, amesteca bine compozitia cu o lingura de lemn, de doua, trei ori pe zi. Astfel are loc fermentarea sucului de mere.

4. Strecoara compozitia

Dupa aceasta prima perioada de fermentatie, vei putea strecoara compozitia cu ajutorul unui tifon. Adauga din nou zahar, 50 de grame pentru fiecare litru obtinut. Depoziteaza lichidul strecurat, in aceeasi incapere, pentru 40-60 de zile. Nu trebuie sa muti vasul si nici sa amesteci compozitia. Acum are loc fermentatia otetului, care se incheie cand lichidul se linisteste si se limpezeste.

5. Pune otetul in sticle

Cand otetul devine limpede, iar pelicula se asaza la baza borcanului (ciuperca otetului), inseamna ca poti sa-l transferi in sticle. Inchide-le cu capac, dar nu ermetic. Ai obtinut un otet de mere natural si sanatos, bun de consum.

Asadar, otetul de mere este un produs natural, obtinut in urma fermentarii sucului de mere. Ulterior are loc si o fermentare a otetului. Cu rabdare si atentie vei duce la bun sfarsit fiecare etapa a procesului de preparare.

SanatateaFemeilor.ro

Leave a Comment
Share
Autor
SanatateaFemeilor.ro

Ultimele articole

Gustari de POST sub 100 de calorii

Ce ar fi sa incerci si tu aceste gustari de post sub 100 de calorii?…

3 zile

Boli digestive – cele mai frecvente afectiuni si ce le provoaca?

Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…

4 zile

Sfaturile nesolicitate – de ce sa NU le oferi?

Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…

5 zile

Abdominoplastia – o procedura des solicitata pentru redobandirea formelor armonioase

Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…

6 zile

Cerealele integrale in alimentatia de zi cu zi. De ce joaca un rol cheie?

Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…

6 zile

Vindecarea cu Ki-Kou: Secrete si tehnici de VINDECARE chinezesti

Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…

7 zile

Acest site foloseste Cookie-uri