Idei de mic dejun satios – fara oua!
Astazi ne-am propus sa iti prezentam cateva idei de mic dejun satios, care nu contin oua. Pentru ca ne-am obisnuit ca, de fiecare data cand discutam despre un mic dejun consistent sa ne gandim la omlete, oua fierte si alte preparate similare.
Asadar, vei descoperi cateva idei de mic dejun satios care iti vor fi pe plac, mai mult ca sigur. Nu iti face probleme, vorbim despre preparate simple, la indemana oricui, pe care le poti pregati in cateva minute.
Desigur ca unele dintre acestea merg si la cina, in special daca vrei sa mananci mai putin. Haide sa vedem despre ce este vorba.
Idei de mic dejun satios – avocado, somon sau humus?
1. Tartine cu somon si avocado
Ai nevoie de:
– 2 felii de paine prajita integrala, cu seminte
– 2 felii de somon afumat
– 1/2 avocado
– crema de branza
– castravete proaspat
– 1/2 de lamaie
– sare, piper
Mod de preparare
Se vor unge feliile prajite cu crema de branza, se adauga somonul, apoi cate 2 felii de avocado, se stropeste cu suc de lamaie si se serveste alaturi de salata de castraveti proaspeti.
2. Tartine cu humus si rosii uscate
Ai nevoie de:
– 2 felii de paine prajita integrala, cu seminte
– 2 felii subtiri de sunca de Praga
– rosii uscate
Mod de preparare
Se vor unge feliile prajite cu humus, se adauga sunca, rosiile uscate si se serveste ca atare. Evident ca poti opta si pentru o salata verde alaturi, daca iti doresti.
Idei de mic dejun satios – iaurt grecesc si cereale
3. Mix grecesc cu iaurt, fructe si cereale
Ai nevoie de:
– un iaurt grecesc
– afine, zmeura, capsune (ce preferi)
– cateva linguri de fulgi de ovaz
– o lingura de miere
– nuci
Mod de preparare
Intr-un bol se adauga cerealele, iaurtul, fructele, nucile si mierea si se amesteca bine. Vei obtine o combinatie satioasa pe care o vei adora.
4. Smoothie cu unt de arahide si banane (pt. cei care nu pot manca prea mult de dimineata…)
Ai nevoie de:
– 1/2 banana
– cateva afine
– o lingura de unt de arahide
– 1/2 cana de lapte vegetal
Mod de preparare
Adauga toate alimentele in blender si amesteca-le bine, pana la omogenizare.