Noutati

Ce beneficii ne poate aduce gatitul acasa

Gatitul iti poate oferi, atat tie, cat si celor dragi, o multime de beneficii si exista numeroase ghiduri si retete care te pot ajuta sa iti perfectionezi retetele, daca nu esti sigura pe abilitatile tale. Este o activitate pe care o poti transforma intr-un hobby ce iti ofera, pe langa relaxare, si un sentiment de implinire.

Iata cateva dintre beneficiile gatitului, de care te poti bucura mult dupa terminarea mesei.

Ne imbunatateste starea de spirit

Prepararea mancarii stimuleaza simturile si imbunatateste starea de spirit si chiar increderea in tine, atunci cand iti reuseste o reteta sofisticata. Cand te poti lauda ca ai servit oaspetilor un biftec tartar foarte bine asezonat, cu siguranta stima de sine atinge un nivel superior.

In plus, iti ofera oportunitatea de a-ti exprima aprecierea pentru cei din jur, deoarece gatitul acasa inseamna ca poti folosi ingrediente mai sanatoase.

Mesele sunt mai convenabile

Este mai ieftin sa cumperi ingredientele si sa iti pregatesti singur mancarea. In preturile din restaurante se regaseste pretul chiriei si al utilitatilor. In plus, acesta include si profitul antreprenorilor, pe cand, gatind acelasi fel de mancare acasa, te bucuri de portii mai generoase. Apoi, gatitul in cantitati mari iti permite sa refrigerezi sau sa congelezi ceea ce a ramas. 

Mananci mai sanatos

Sa gatesti in loc sa comanzi mancare poate fi o optiune mai sanatoasa. Mancarea de tip fast-food contine, de obicei, zaharuri, sare, aditivi, grasimi saturate in cantitati insemnate. Dupa o astfel de masa, te poti simti balonat si lipsit de energie. 

Din punct de vedere psihologic, o dieta saraca in nutrienti poate exacerba simptomele stresului, depresiei si anxietatii cronice.

Poate insemna un moment de relaxare

Organizarea unei mese este o ocazie excelenta de a te reconecta cu cei dragi. Gandeste-te cat de plina poate fi o zi de lucru si imagineaza-ti cina ca pe un antidot pentru stresul zilnic.

Indiferent daca gatiti impreuna sau daca doar unul dintre voi pregateste mancarea, un astfel de moment este un exercitiu de apropiere. Organizarea mesei reprezinta o ocazie buna de a discuta ce s-a intamplat in ziua respectiva si de a ramane conectat cu familia.

Poate fi un moment creativ

Multi dintre noi avem joburi care nu incurajeaza creativitatea, asa ca putem folosi gatitul ca modalitate de a ne exprima. Experimenteaza diferite feluri de mancare si incearca ingrediente noi.

Gatitul poate fi un hobby creativ, care iti permite sa te perfectionezi, in timp. Poti face mici schimbari, cand vine vorba de ingredientele si de modul in care gatesti, si tot vei obtine rezultate delicioase.

Reprezinta o optiune rapida

De multe ori, gatitul acasa nu dureaza mai mult decat timpul de livrare a mancarii comandate. In minutele pe care le-ai pierdut alegand restaurantul si ce vrei sa comanzi, ai fi putut pregati o portie de paste si ai fi putut manca jumatate din ea.

Mancarea de tip fast-food poate parea o optiune „rapida”, dar, cand iei in calcul comanda si livrarea, nu este cu mult mai rapida decat daca ti-ai pregati singur mancarea. 

Este mai usor sa monitorizezi ceea ce mananci

Doua dintre cele mai intalnite ingrediente pe care bucatarii din restaurante le folosesc pentru a potenta gustul mancarii sunt sarea si grasimile. Cand mananci in oras, nu exista o modalitate plauzibila de a masura cat zahar, ulei si sare contine meniul ales. Gatind acasa, in schimb, stii exact ce condimente contine mancarea, precum si cantitatea lor. 

Asadar, cu atatea aplicatii care iti permit sa comanzi mancare in doar cateva minute, poate fi extrem de tentant sa renunti la gatitul cinei. Dar aceasta comoditate implica adesea compromisuri. Incorporarea mai multor mese gatite in casa, in rutina zilnica, si reducerea dependentei de alimentele ambalate sunt benefice pentru bugetul si sanatatea ta.

sursa foto: shutterstock. com

SanatateaFemeilor.ro

Leave a Comment
Share
Autor
SanatateaFemeilor.ro

Ultimele articole

Gustari de POST sub 100 de calorii

Ce ar fi sa incerci si tu aceste gustari de post sub 100 de calorii?…

2 zile

Boli digestive – cele mai frecvente afectiuni si ce le provoaca?

Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…

3 zile

Sfaturile nesolicitate – de ce sa NU le oferi?

Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…

4 zile

Abdominoplastia – o procedura des solicitata pentru redobandirea formelor armonioase

Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…

5 zile

Cerealele integrale in alimentatia de zi cu zi. De ce joaca un rol cheie?

Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…

5 zile

Vindecarea cu Ki-Kou: Secrete si tehnici de VINDECARE chinezesti

Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…

6 zile

Acest site foloseste Cookie-uri