Cum sa consumi mai multe fibre? Negresa de post, cu fulgi de ovaz – RETETA
Negresa de post ar putea deveni unul dintre deserturile tale favorite, in special daca vrei sa mananci mai sanatos. Probabil ca si tu vrei sa ai un trup zvelt, iar acum este momentul sa pregatesti silueta de vara. Stim ca este de abia ianuarie, dar pentru a fi in forma este nevoie de disciplina, o dieta sanatoasa si sport. Desigur ca poti ajunge unde iti doresti si vei avea parte chiar si de desert.
De fapt, aceasta negresa de post merge de minune si alaturi de o cafea, la micul dejun. In special daca nu esti genul de om care sa prefere un mic dejun imbelsugat. Aceasta gustare iti poate conferi doza de energie de care ai nevoie, inca de la prima ora. Desigur ca poate fi servita si ca desert, dupa un pranz frugal si sanatos.
Negresa de post – ce ingrediente contine?
Va deveni modul tau favorit de a manca cereale, avand in vedere ca aceasta prajitura are la baza fulgii de ovaz. Dar va avea un gust formidabil de ciocolata, asa ca sigur va fi pe gustul tau…si al altora! Din fericire, nu dureaza mai mult de 10-15 minute sa o pregatesti, iar prajitura poate rezista si o saptamana, daca o pui in frigider si tai cate o bucata, atunci cand doresti un mic dejun savuros sau o gustare delicioasa.
Sa iti mai reamintim ca este de post, adica vegana, asa ca are si un numar scazut de calorii?
INGREDIENTE negresa vegana (de post)
– 180 grame fulgi de ovaz
– 400 ml lapte vegetal (migdale, orez)
– 25 grame pudra de cacao
– 5 grame/ o lingurita de praf de copt
– 80 grame unt vegetal sau 2 linguri de ulei presat la rece
– 50 grame sirop de artar (poti adauga mai mult, daca vrei sa fie mai dulce)
– 50 grame ciocolata neagra
Negresa de post – mod de preparare
Intr-un bol vei pune laptele, untul sau uleiul si siropul de artar. Dupa ce le-ai amestecat, adauga fulgii de ovaz, pudra de cacao si praful de copt. Poti sa adaugi si o lingurita de seminte de in, pentru a creste continutul de Omega 3. Pune totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, adauga bucatele de ciocolata neagra. Pune compozitia la cuptor, la 180 grade, pret de 30 de minute.
Fara doar si poate, va deveni gustarea/micul dejun/ desertul favorit!