Varicele sunt o problema destul de des intalnita care cauzeaza nu doar probleme de ordin estetic, ci poate duce si la aparitia unor complicatii grave. De aceea, este important sa apelezi la ingrijirea potrivita si sa urmezi un tratament adaptat. Afla mai multe despre varice si despre optiunile de tratament care iti pot fi recomandate.
Varicele, cunoscute si sub denumirea de boala varicoasa, reprezinta o dilatare a venelor din zona picioarelor, in special in zona coapselor si a gambelor. Acestea devin mult mai vizibile si mai inflamate, si pot capata o nuanta usor albastra. Ele pot afecta pe oricine, insa sunt intalnite mult mai des la persoanele de sex feminin, in general dupa varsta de 50 de ani.
Venele situate in partea inferioara a corpului au ceva mai mult de lucru, deoarece acestea trebuie sa transporte sangele catre partea superioara, iar gravitatia actioneaza asupra lor. Insa, nu gravitatia in sine reprezinta o cauza a aparitiei varicelor, ci afectarea valvelor aflate pe peretii venelor. Daca acestea incep sa se deterioreze, sangele circula mai greu si se pot forma aceste dilatari.
O principala cauza a deteriorarii valvelor este factorul genetic, riscurile de a dezvolta varice fiind mai crescute la cei ai caror parinti au avut astfel de probleme. Ele pot aparea si din cauza unui stil de viata nesanatos, la persoanele mai putin active, care fumeaza, consuma cafea sau alcool in exces sau au probleme cu greutatea, dar si in cazul celor care au joburi ce ii obliga sa isi petreaca mult timp in picioare sau poarta incaltaminte inconfortabila.
O alta cauza a varicelor este asociata cu hormonii si schimbarile hormonale. De aceea, femeile insarcinate au un risc mai crescut de a avea varice, dar si cele care urmeaza un tratament cu anticonceptionale orale.
In functie de severitatea simptomelor, poti opta atat pentru metode de tratament pe care le poti urma acasa, dar si pentru interventii mai complexe. Tratamentele “usoare” includ mai degraba sfaturi de ingrijire si se recomanda doar daca nu au aparut alte complicatii.
Asadar, din aceasta categorie putem mentiona activitatea fizica (mersul pe jos sau inotul), ridicarea periodica a picioarelor si asezarea lor in pozitie orizontala, dar si evitarea statului in picioare prelungit. Persoanelor care isi petrec mult timp in picioare la serviciu le este recomandat sa ia pauze dese si sa se aseze. Pentru a imbunatati circulatia, medicul poate recomanda si purtarea unor sosete compresive.
In cazul in care simptomele se agraveaza, ar putea fi necesare si alte metode pentru tratamentul varicelor. Acestea pot presupune scleroterapia (injectarea unei substante speciale) sau diverse tehnici chirurgicale. Una dintre cele mai populare este probabil terapia cu laser, insa se poate realiza si flebectomia (indepartarea venei dilatate prin incizii foarte mici) sau stripping, o metoda chirurgicala mai conventionala.
Daca ai de-a face cu astfel de probleme, este recomandat sa mergi imediat la medic si sa apelezi la un tratament potrivit. Astfel, poti reduce riscurile de aparitie a complicatiilor si, in plus, poti scapa si de aspectul deloc placut al venelor dilatate. Luand masurile necesare, te vei putea bucura de picioare mai frumoase si mai sanatoase…mai multe despre varice pe mediafax >>>
Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…
Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…
Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…
Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…
Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…
Cu siguranta iti va placea aceasta reteta de weekend, in special daca si tu iti…
Acest site foloseste Cookie-uri
Leave a Comment