Cum afecteaza emotiile organele interne? Lista EMOTIILOR daunatoare
Cum afecteaza emotiile organele interne si intreg organismul? Despre acest subiect vom discuta in cele ce urmeaza, cand vom descoperi lucruri incredibile. Pentru ca probabil ti se pare greu de crezut ca bolile pot fi rezultatul unor stari intense si conflictuale, pe care le avem noi…cu noi insine!
Este cat se poate de adevarat si nu putini sunt terapeutii care au studiat si transmis mai departe aceasta concluzie interesanta. Asadar, cum afecteaza emotiile organele interne? Ei bine, imediat iti vom spune exact care sunt sentimentele care afecteaza trupul si in ce mod.
Asa ca pregateste-te sa fii uimita si sa iti schimbi starea de spirit intr-una fericita si pozitiva. Iar in acest mod organismul tau va fi mai sanatos si plin de energie!
Cum afecteaza emotiile organele interne? Ce trebuie sa stii
Inima si intestinul subtire. Daca ai urmatoarele stari, precum lipsa vitalitatii, insomnie, depresie, anxietate, disperare, lipsa conexiunii cu lumea, etc cu siguranta iti vor fi afectate cele 2 organe mentionate mai devreme. Asa ca incearca sa eviti astfel de emotii nocive, pentru a nu incepe sa experimentezi tot felul de probleme. Pot aparea afectiuni cardiace, indigestii, chiar si ulcere.
Splina, stomacul si pancreasul. Ganditul in exces, grijile, indecizia, respectul de sine scazut si codependenta afecteaza mult organele mentionate. Cei care sufera din pricina problemelor de stomac au, de regula, aceste emotii reprimate. Iar, in cele din urma, acestea incep sa le faca rau.
Plamani, piele, intestinul gros. Durerea, jalea, rusinea si senzatia de dezamagire perpetua pot afecta aceste organe. Asa ca incepe sa schimbi modul de a gandi si de a simti, pentru ca mintea este conectata la intregul organism.
Cum afecteaza emotiile organele interne? Rinichii, ochii si urechiile
Rinichii si vezica. Sunt de regula afectate si pot aparea boli din cauza unor emotii precum frica, slabiciunea, greutatea in a lua decizii, nesiguranta, izolarea, usurinta in a fi manipulat, etc.
Ficatul, ochii si vezi biliara prezinta afectiuni in momentele in care persistam in furie, resentimente, frustrare, iritabilitate si durere interioara.
De asemenea, stresul continuu si senzatia de nervozitate duc la o piele imbatranita inainte de vreme, asa ca gandeste-te de doua ori inainte de a iti varsa nervii. Cauta sa te eliberezi de emotiile negative si in alte moduri si vei vedea cum viata ta incepe sa se schimbe in bine.
Controlul emotiilor – ce trebuie sa stii?
In primul rand, orice psiholog iti va recomanda sa le constientizezi. Astfel ca primul pas ar fi sa scrii emotiile. Pur si simplu vei lua o foaie de hartie si un pix si vei raspunde la cateva intrebari de baza. De exemplu, gandeste-te la raspunsul intrebarii: cum ma simt astazi? De asemenea, intreaba-te ce ai nevoie sa stii in aceasta zi? Ce vrei sa-ti spui tie? Care sunt cele mai mari dorinte pe care le ai?
Cu siguranta ai prins ideea. Raporteaza-te la aceste intrebari si incepe sa scrii. Nu sta sa te gandesti la raspunsuri, ci scrie ceea ce simti pe moment. Lasa judecata, rusinea si gandurile “cenzurate” la o parte. Este un proces minunat acela de a te elibera de emotiile care te tin captiva…mai multe despre controlul emotiilor aici >>>