Contraceptia nu mai este un subiect tabu, de ceva timp. Ultimii ani ne-au adus mai aproape de metode noi, inovative, care previn atat o sarcina nedorita, cat si un avort ulterior. Contraceptia este un subiect care trebuie cunoscut atat de femeile tinere, cat si de cele mai mature.
Printre cele mai folosite si cunoscute contraceptive utilizate la nivel national se numara prezervativele si pilulele anticonceptionale (contraceptivele orale). Pe langa acestea, o alta varianta aleasa este steriletul, care poate fi hormonal sau non – hormonal, in functie de recomandarile medicilor.
In momentul in care o femeie decide sa-si inceapa viata sexuala, recomandarea specialistilor este ca aceasta sa se informeze cu privire la cea mai potrivita metoda contraceptiva. Varianta ideala este cea in care ambii parteneri au beneficiat timpuriu de informatii cu privire la riscurile pe care le implica o viata sexuala fara contraceptie. In cazul in care acestia nu sunt informati, o vizita la medicul ginecolog le-ar putea raspunde la multe intrebari.
Este important ca metodele contraceptive sa fie folosite corect si la momentul potrivit. Folosirea lor incorecta poate avea efecte negative asupra organismului pe termen scurt, dar si pe termen lung.
Unde se claseaza tara noastra in acest top cu privire la contraceptie? Speram ca urmatoarele date sa iti fie de folos.
In conferinta organizata de Ziua Contraceptiei (n.n 26.09.2022), dr. Ioan Boleac ne prezenta faptul ca la nivel mondial 214 milioane de femei vor sa se protejeze de o sarcina nedorita. Mai mult de 300.000 de decese sunt cauzate de complicatii ale sarcinii. O mare parte dintre aceste decese puteau fi evitate cu o forma de contraceptie eficienta si accesibila, informeaza Mediafax.ro
In acest context, Romania a parcurs un drum lung, a evolut fata de nivelul la care se afla acum treizeci de ani, cand chiuretajul era considerat, din pacate, o forma de contraceptie.
Un studiu realizat la nivelul Europei ne indica faptul ca 69% dintre femeile casatorite din Romania folosesc metode contraceptive, in raport cu 70% la nivel european. In Romania 50% dintre femeile casatorite folosesc metode contraceptive moderne, iar la nivel european 61%. Rate similare intre Romania si Europa se regasesc si la folosirea prezervativului si a contraceptivelor orale. La nivel European 11% dintre femei aleg steriletul ca metoda contraceptiva, iar in Romania doar 6%.
Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…
Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…
Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…
Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…
Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…
Cu siguranta iti va placea aceasta reteta de weekend, in special daca si tu iti…
Acest site foloseste Cookie-uri
Leave a Comment