Categorii Fără categorie

Cum depasesti usor cele mai aglomerate si stresante perioade din an

Statisticile arata ca cele mai aglomerate si stresante perioade din an sunt, in ordine, Craciunul, saptamana de dinaintea perioadei concediului de vara si inceperea scolii. Toate aceste momente, desi in esenta sunt placute si reprezinta o sursa de amintiri pentru familie, vin la pachet cu foarte multe complicatii, cauza principala fiind aceea ca lasam pregatirile pe ultima suta de metri.

Ca sa eviti stresul, poti lua in calcul sfaturile si ideile noastre (sau macar o parte dintre ele).

Pregatirile pentru Craciun

Niciodata nu este prea devreme pentru a face pregatiri pentru Craciun. De fapt, ele pot incepe exact in momentul in care strangi decoratiunile, cu selectia riguroasa a acestora.

Indeparteaza-le pe cele deteriorate si foloseste cutii de depozitare transparente sau care pot fi etichetate pentru celelalte. Clasificarea lor in functie de material, culoare si stil te va ajuta ca viitorul brad de Craciun sa fie impodobit perfect, in acord cu tendintele, sa fie diferit de cel anterior si spectaculos.

Mai mult, in felul acesta vei sti exact ce decoratiuni iti mai sunt necesare. Nu omite posibilitatea de a le cumpara cu preturi reduse la finalul sezonului, astfel incat sa fie gata pregatite pentru sarbatoarea viitoare.

In ceea ce priveste cadourile, fa o lista cu ceea ce crezi ca-i va face fericiti pe cei dragi si verifica mereu ofertele din perioadele de reduceri de peste an. In felul acesta, la inceputul lunii decembrie o sa faci parte din categoria celor eliberati de goana dupa cadouri, fiind printre cei care fac cele mai frumoase si mai potrivite daruri.

Inainte de concediu

Putine perioade din an sunt mai haotice decat cele de dinaintea concediului de vara. Totul trebuie lasat in ordine acasa si la serviciu, fiecare amanunt trebuie planificat cu atentie, astfel incat vacanta sa fie cu adevarat o decuplare totala de la ritmul cotidian.

Incepe degrevarea de sarcinile de la job cu cel putin o luna inainte de vacanta. Nu-ti asuma termene de predare in ultima saptamana inainte de vacanta. Vei scapa de stresul deadline-urilor din preziua concediului si nu te vei pune in situatia de a nu-ti putea onora angajamentele.

Tot pentru a te elibera de stres, incepe pregatirea bagajelor cu o luna inainte. Cu cateva zile inainte pune pe lista de cumparaturi preparate congelate pentru doua-trei zile. La revenirea din vacanta, pregatirea mesei va fi simpla si-ti vei pastra atitudinea zen castigata in concediu.

Si de data acesta o lista cu lucruri „de facut” este utila. Pune in ordine tot, de la platile facturilor, revizia masinii, mancare pentru prietenii necuvantatori si pana la „pe cine rog sa ude florile?”. Daca o vei verifica periodic, concediul va fi perfect, iar readaptarea la viata cotidiana, dupa vacanta, va fi mai rapida si usoara.

Inceperea scolii

Tine minte: rechizite, uniforme si alte lucruri necesare pentru inceperea scolii se gasesc in magazine inca din luna iulie a fiecarui an. In conditiile acestea, zilele de dinaintea inceperii scolii ar trebui sa fie complet eliberate de grija celor necesare.

Un adult practic va incepe pregatirile pentru noul an scolar al copiilor din prima zi de vacanta mare. La fel ca in cazul decoratiunilor pentru Craciun, selectia si trierea este punctul de plecare. Renunta la tot ceea ce nu mai este util, a ramas mic sau copiii nu mai poarta. Apoi, in bunul obicei al listelor, stabileste punct cu punct ceea ce ii este necesar pentru anul scolar urmator.

Cumparaturile pot fi facute putin cate putin pe parcursul vacantei. In felul acesta vei face si economii, caci in preajma inceputului scolii preturile la articolele solicitate cresc. In plus, vei castiga timp, pe care-l vei putea petrece intr-un mod mai placut decat alergand prin magazine aglomerate.

In toate aceste situatii, secretul sta in planificarea riguroasa. Evident ca nu este simplu, este nevoie de organizare si de o buna strategie, dar efectul este unul mai mult decat benefic si te va ajuta sa depasesti usor cele mai stresante si aglomerate perioade din an.

Sursa foto: Shutterstock.com

SanatateaFemeilor.ro

Leave a Comment
Share
Autor
SanatateaFemeilor.ro

Ultimele articole

Boli digestive – cele mai frecvente afectiuni si ce le provoaca?

Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…

5 ore

Sfaturile nesolicitate – de ce sa NU le oferi?

Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…

o zi

Abdominoplastia – o procedura des solicitata pentru redobandirea formelor armonioase

Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…

2 zile

Cerealele integrale in alimentatia de zi cu zi. De ce joaca un rol cheie?

Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…

2 zile

Vindecarea cu Ki-Kou: Secrete si tehnici de VINDECARE chinezesti

Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…

3 zile

Reteta de weekend – burgeri cu zucchini, ii vei adora!

Cu siguranta iti va placea aceasta reteta de weekend, in special daca si tu iti…

6 zile

Acest site foloseste Cookie-uri