Cum sa faci ceai Bubble Tea? Reteta usoara si delicioasa
Probabil au auzit vorbindu-se despre ceaiul Bubble tea, care a creat ceva valva in ultima vreme. Concret, vorbim despre un ceai aparte, care te va surprinde prin savoarea sa unica. Si, evident, prin aspectul exterior deosebit.
Copiii vor sa incerce renumitul ceai Bubble tea, dar evident ca va fi si preferatul adultilor. In special daca vrei sa impresionezi musafirii cu o reteta deosebita, aceasta este cea mai buna idee.
Acest ceai are o componenta deosebita: perlele de tapioca. Acestea sunt cele care dau aspectul jucaus si unic al acestei bauturi savuroase. Tapioca, denumita si manioc sau yuca isi are originea in America de Sud, dar a ajuns si in Asia in secolul 19.
Ideale si pentru a face prajituri sau budinci, conferind o densitate mai buna, perlele de tapioca sunt folosite in nenumarate deserturi. Dar odata ce le vei descoperi, cu siguranta vei dori sa le testezi in nenumarate preparate.
Cum sa faci ceai Bubble Tea – ceaiul care face furori
Ei bine, aspectul este doar un bonus minunat al acestei retete de ceai. Vei avea perle stralucitoare in bautura ta, ceea ce nu poate decat sa-i surprinda placut pe cei din jur.
Pentru 2 pahare de ceai, ai nevoie de:
- o lingurita de ceai verde sau rosu
- o cana de apa fierbinte
- sucul obtinut prin stoarcerea a 2 portocale
- 200 ml lapte de cocos
- 2 linguri de miere
- 1,5 litri de apa
- 75 g perle de tapioca mari (gasesti la plafar)
- pulpa de la un mango copt
Mod de preparare
In primul rand, vei prepara ceaiul verde (cu apa fierbinte, peste care vei turna lingurita de ceai), il vei lasa sa se raceasca si cand este caldut vei pune mierea. Acum este momentul sa pui la fiert cei 1,5 litri de apa, in care vei adauga perlele de tapioca si vei lasa la foc mic pentru aproximativ o ora. Este necesar ca perlele de tapioca sa fie moi la final, atunci amestecul este gata fiert.
Mixeaza intr-un blender pulpa de mango, sucul de portocale si laptele de cocos, observa doro-tea.ro. Dupa aceea vei amesteca acest suc cu ceaiul si perlele de tapioca. Va avea o culoare portocalie, minunata, iar daca vei servi ceaiul Bubble tea in pahare transparente si inalte, cu siguranta vei face senzatie. Adauga si cateva cuburi de gheata, pentru un plus de savoare. Evident ca in acest mod va deveni si racoritor.
Precizam si ca Bubble Tea a aparut in Taiwan, la finalul anilor 1980, fiind preferata copiilor, asa cum era de asteptat.