Noutati

Cum sa-ti protejezi copiii de pericolele verii

Misiunea de parinte este pe cat de frumoasa, pe atat de dificila. Prichindeii tai, in primii ani de viata, sunt energici si dornici sa invete cat mai multe despre mediul care ii inconjoara.

Stilul tau de viata s-a schimbat drastic odata cu aparitia celor mici. Toata atentia si grija ta se indreapta spre a-i calauzi si feri de pericolele le care ar putea fi supusi in fiecare zi, iar asta te-a determinat sa-ti modifici anumite obiceiuri ce tin de organizarea si petrecerea timpului: ai inlocuit petrecerile de odinioara alaturi de prieteni cu seri de film in confortul apartamentului, te-ai familiarizat cu livrarile cumparaturilor alimentare la domiciliu, etc.

Sezonul estival nu este doar momentul sa te bucuri de un concediu relaxant. Este, de asemenea, perioada perfecta pentru ca prichindelul tau sa se bucure de caldura soarelui si sa descopere cat de placuta poate sa fie vara. Cu toate acestea, anotimpul cald implica si anumite riscuri, precum temperaturile ridicate si deshidratarea, pe care este vital sa le eviti pe cat posibil, pentru a asigura bunastarea copilului.

Cum sa-ti protejezi copiii – expunerea la soare

Nu este niciun secret ca baile de soare au un efect magic asupra corpului uman. Razele UVB, atunci cand sunt absorbite de epiderma, favorizeaza producerea vitaminei D, cunoscuta si sub numele de “vitamina soarelui”. Vitamina D in corp reduce riscurile de a dezvolta boli cardiace, minimizeaza simptomele de depresie si anxietate si sustine functionarea buna a sistemului imunitar. Cu toate acestea, expunerea la razele soarelui trebuie facuta cu atentie si respectand sfaturile dermatologilor:

Evita iesirile in aer liber intre orele 10:00 si 16:00, intrucat razele soarelui sunt cele mai puternice si daunatoare in aceasta perioada.

Foloseste crema cu SPF cat mai mare si aplic-o pe corp cu 20 de minute inainte de a iesi din casa. Imbraca-ti prichindelul in haine lejere si vaporoase, dar care sa-i acopere umerii, bratele si picioarele.

Asigura-te ca micutul tau se hidrateaza indeajuns. Pentru a evita deshidratarea, stabileste pauze la intervale regulate de timp, pentru baut apa.

Pielea celui mic poate fi supusa unor pericole destul de mari, mai ales ca aceasta este foarte sensibila. Pentru a mentine elasticitatea acesteia si a reduce sansele aparitiei bolilor de piele, iritatiilor si arsurilor, specialistii recomanda introducerea in alimentatia copilului a alimentelor bogate in vitamina C, precum citricele (lamai, portocale si grepfrut), rosiile, cartofii albi si capsunele. Vitamina C, atunci cand este sintetizata de corp, se transforma in colagen, esential pentru protectia pielii impotriva factorilor externi cum ar fi razele UV, agentii de poluare si chimicalele.

Cum sa-ti protejezi copiii – fii precaut atunci cand te afli la plaja

Plaja sau la piscina este destinatia indragita de cei mai multi copii. Sporturile de apa, cum ar fi inotul sau poloul pe apa ofera mai multe beneficii, precum cresterea capacitatii pulmonare, cresterea masei musculare si imbunatatirea rezistentei fizice. Pe langa acestea, joaca si activitatile in apa ajuta la imbunatatirea starii de spirit si reduc simptomele de anxietate si depresie.

Prezentand atat de multe avantaje, este important sa retii ca exista anumite masuri de precautie pe care ar trebui sa le iei inainte de a plonja, alaturi de prichindelul tau, in apa piscinei sau a marii.

Adultii responsabili de copiii minori trebuie sa fie in orice moment atenti atunci cand cei mici se afla in apa sau in apropierea acesteia. Este recomandat sa existe cel putin un insotitor care sa fie in preajma copiilor atunci cand se balacesc.

Chiar daca piscinele sunt tratate cu dezinfectanti pe baza de clor si alte substante chimice, acestea pot fi in continuare gazde pentru milioane de germeni si bacterii. Daca tu sau prichindelul tau aveti leziuni deschise precum taieturile, zgarieturile sau juliturile, este de preferat sa evitati contactul cu apa, pentru a preveni infectarea acestora. Daca cei mici inca folosesc scutece, foloseste unele special concepute pentru astfel de activitati, verifica-le regulat si schimba copiii cat mai departe de piscina sau de plaja, de preferat in locuri si bai special amenajate.

Sursa: Mediafax

Dobrin Mara

Leave a Comment
Share
Autor
Dobrin Mara

Ultimele articole

Gustari de POST sub 100 de calorii

Ce ar fi sa incerci si tu aceste gustari de post sub 100 de calorii?…

2 zile

Boli digestive – cele mai frecvente afectiuni si ce le provoaca?

Sistemul digestiv este un ansamblu de structuri complexe, a caror afectare imbraca o diversitate de…

2 zile

Sfaturile nesolicitate – de ce sa NU le oferi?

Traim intr-o lume unde sfaturile nesolicitate sunt pretutindeni. Asa ca nu este de mirare ca…

3 zile

Abdominoplastia – o procedura des solicitata pentru redobandirea formelor armonioase

Abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de lifting abdominal, este o procedura chirurgicala estetica menita sa…

4 zile

Cerealele integrale in alimentatia de zi cu zi. De ce joaca un rol cheie?

Cerealele integrale si faina integrala sustin un organism sanatos si puternic, asa ca este o…

4 zile

Vindecarea cu Ki-Kou: Secrete si tehnici de VINDECARE chinezesti

Chiar daca sunt practic necunoscute in aceasta tara, tehnicile chinezesti de vindecare prin respiratie pe…

5 zile

Acest site foloseste Cookie-uri